Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Двама плевенчани ще участват на Световното по вдигане от лег в Чехия

PostHeaderIcon Двама плевенчани ще участват на Световното по вдигане от лег в Чехия

Новини - Други спортове
Плевенчаните Теодор Радев и Александър Петров заминават за участие на Световното първенство по вдигане от лег, което ще се проведе в Пилзен, Чехия. Надпреварата ще се състои от 21 до 26 май, като България ще има и още един представител в състезанието - Борислав Борисов.
Двамата плевенски силови спортисти са републикански шампиони и рекордьори, като в момента се състезават за спортен клуб "Олимпия" от село Морава. Силовите спортове и в частност силовия трибой е един нов спорт, който набира скорост и все по-голяма популярност сред младежите. Плевенските силови спортисти дори подготвят създаването на клуб по силов трибой в нашия град.
Александър Петров ще участва на Световното при младежите до 23 години, като той ще се състезава в понеделник, 21 май от 14.00 часа наше време. Теодор Радев пък ще премери сили при младежите до 18 години, като плевенчанинът ще започне своята борба с тежестите в сряда, 23 май също от 14.00 часа българско време.
По същото време ще започне да се състезава и третия българин Борислав Борисов.
За повече информация за тези, които не са запознати с дисциплината вдигане от лег, то тя се свежда до това, че спортистът ляга на специална пейка, снема ръцете си от стойката на щангата, спуска я до докосване на гърдите и я вдига до пълно изправяне на ръцете в лактите, след което връща щангата на стойката.
Плевенспорт своевременно ще ви информира за представянето на двамата плевенчани на предстоящото Световно първенство в Чехия.
За тези, които желаят да наблюдават състезанията на живо, могат да го направят ТУК.

Добавено в: Събота, 19 Май 2012 10:39

Понеделник,
 5 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.