Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенски силов атлет с бронзов медал от Световното по вдигане от лег

PostHeaderIcon Плевенски силов атлет с бронзов медал от Световното по вдигане от лег

Новини - Други спортове
Плевенският силов атлет Александър Петров постигна голям успех, като спечели бронзов медал от провелото се в чешкия град Пилзен през тази седмица Световно първенство по вдигане от лег. Другият плевенски състезател, който участва в надпреварата Теодор Радев завърши четвърти.
Сашо участва в кат. до 59 кг. при 23-годишните тежкоатлети. Той успя да вдигне тежест от 142.5 кг., като пред него финишираха Олег Смирнов от Русия, който стана световен шампион с постижение от 177.5 кг. Среброто отива в Казахстан при Денис Амиров, който вдигна 155 кг.
Теодор Радев, който вдигаше при 18-годишните в категория до 83 кг. остана само на 7.5 кг от бронзовото отличие. Теодор завърши със 177.5 кг., като шампион тук стана Евгени Паршин от Казахстан с постижение от 200 кг, пред Мариус Хинтцке от Полша със 190 кг и неговия сънародник Павел Клоско със 185 кг.
Третият българин, който взе участие в шампионата Борислав Борисов стана 6-ти във възрастта до 23 години в категория до 93 кг, като успя да вдигне тежест от 220 кг. Шампион в тази категория стана Богдан Гриневич от Украйна с 265 кг.
В отборното класиране при младежите до 23 год. България е на 7-мо място с 13 точки, като тук водачи са атлетите от Русия и Казахстан с по 50 точки. При юношите до 18 год. България е 9-та със 7 точки, като Русия води с 50 точки, пред Полша с 47.
Плевенспорт честити на двамата плевенски тежкоатлети отличното представяне и спечеления медал, като специална благодарност заслужава и техният треньор в спортен клуб "Олимпия" от село Морава Кольо Колев, с чиято помощ се случи всичко това.

Добавено в: Петък, 25 Май 2012 12:52

Вторник,
 27 Септември 2022 г.


Template created by TechLine.de.