Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенският силов атлет Александър Петров - шести на Световното в Полша

PostHeaderIcon Плевенският силов атлет Александър Петров - шести на Световното в Полша

Новини - Други спортове
Плевенчаните Александър Петров и Теодор Радев се представиха сравнително успешно на провелото се в Полша Световно първенство по силов трибой за юноши и младежи. Сашо се завръща от голямото състезание с призовото шесто място, а Теди приключи надпреварата на 13-та позиция при силната конкуренция на тежкоатлети от 14 държави. Двамата плевенски състезатели са представители на спортен клуб "Олимпия" от село Морава с треньор Кольо Колев. Припомняме, че преди три месеца на Световното по вдигане от лег в Чехия Сашо и Теди станаха съответно трети и четвърти в своите категории.

Александър Петров завърши на шесто място в категория до 59 кг при младежите. Той постигна общ резултат от трите дисциплини (клек, лег и тяга) 547.5 кг. Шампион тук стана Тирсо Еспиноза от Венецуела с постижение от 637.5 кг, среброто грабна Кирил Крут от Русия с 630 кг, а трети стана Сергей Антонюк от Украйна с 607.5 кг. Най-интересното в категорията на Петров е факта, че трима щангисти постигнаха нули, а именно представителите на Оман, Казахстан и втория атлет от Украйна. Това донякъде помогна на Сашо да се добере до призовото 6-то място.

Теодор Радев не се представи чак толкова успешно, но все пак успя да изпревари в своята категория 83 кг при юношите състезателите на Румъния, Филипините и Ирак, като последните двама приключиха с "нули". Теди постигна от трите движения 565 кг на цели 207.5 кг зад спечелилият златото тежкоатлет от САЩ Чарлз Макдоналд, който вдигна общо 772.5 кг. Сребърен медал в тази категория грабна Алексей Цара от Русия със 727.5 кг, а бронза спечели Едуард Фролов от Украйна със 722.5 кг.

Другите двама българи на Световното в Полша - Денис Деянов и Борислав Борисов завършиха съответно 10-ти в категория до 83 кг при младежите и 7-ми в кат. 93 кг в същата възрастова група до 23 години. В категорията на Деянов шампион стана Йербол Науанов от Казахстан, а в категорията на Борисов титлата отиде в представителя на САЩ Ян Бел.

Добавено в: Събота, 01 Септември 2012 18:16

Понеделник,
 28 Ноември 2022 г.


Template created by TechLine.de.