Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенчанин подобри световния рекорд в силовия трибой за младежи

PostHeaderIcon Плевенчанин подобри световния рекорд в силовия трибой за младежи

Новини - Други спортове

Плевенският състезател по силов трибой Александър Петров направи поправка на световния рекорд за младежи в категория до 59 кг, като подобри и републиканските рекорди при мъжете в трите дисциплини, информира Плевен за Плевен. Успехът на плевенския атлет стана факт по време на третия кръг на републиканското първенство по силов трибой за юноши, младежи и мъже, който се проведе на 13 и 14 септември в град Дупница. Освен Петров в надпреварата взеха участие и още трима плевенчани - Георги Кънин, Ивайло Кънин и Яни Янков.

23-годишният Петров се представи в категория до 59 кг, като подобри собствените си републикански рекорди в категорията при мъжете, с резултат от клек 190 кг, вдигане от лежанка 133 кг, и мъртва тяга 210 кг. Александър събра общ сбор в трибоя от 533 кг, което освен републикански рекорд в трибоя при мъжете в България, означаваше и световен рекорд при младежите до 23 години. Плевенчанинът подобри старото на-добро постижение в света с цели три килограма.

Георги Кънин в категория до 83 кг остана на трето място при младежите и в трите движения, и на пето място при мъжете с общ резултат 582.5 кг в трибоя, но като за първо официално състезание това е голям успех за него. Ивайло Кънин в категория до 74 кг остана на пето място при младежите до 23 години, но той също се представи достойно, като за първо официално състезание успя да постигне сбор от 465 кг в трибоя.

При младежите до 18 години от Плевен взе участие Яни Янков, който се състезава в категория до 105 кг. Той беше сам в категорията си и стана първи, представи се много добре с републикански рекорд на тягата от 270 кг, което е отличен резултат за 18-годишния състезател.


Добавено в: Сряда, 17 Септември 2014 10:44

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.