Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевен събра силови атлети обединени от благотворителна кауза

PostHeaderIcon Плевен събра силови атлети обединени от благотворителна кауза

Новини - Други спортове


Днес във фитнес зала "Кронос" в Механотехникума в Плевен при голям интерес се проведе благотворителен спортен турнир по силови дисциплини, информира plevenzapleven.bg. Проявата е с цел набиране на средства за лечението на петкратния шампион на България, 27-годишният джудист Георги Огнянов, който се нуждае от скъпоструващо лечение, след като е претърпял тежка травма. Турнирът бе организиран от плевенчаните Марина Декова, Кристиян Златков и Никола Добрев, като специално за проявата в Плевен дойде Иван Иванов - шампион на Българската федерация на силовите атлети "Iron man". Благотворителната надпревара откри общинският съветник и председател на Асоциацията на сухопътните войски в България - клон Плевен, полк. Красимир Атанасов.

Той не скри, че инициативата има сантиментален момент за него, тъй като през далечната 1976 г. самият той е тренирал в първия отбор по джудо в Плевен. Общинският съветник пое ангажимент да съдейства с предложение в местния парламент да бъдат отпуснати средства за лечението на големия български шампион.

След края на благотворителния турнир стана ясно, че за каузата са събрани около 800 лв., като са продадени около 150 дарителски талона. В силовата демонстрация, където участниците трябваше да се справят с кобилица с тежест от 350 кг, която се носи 20 м за време от минута и половина, "фермерска разходка" с две куфарчета от по 150 кг, отново на разстояние от 20 м за време от 90 секунди, както и обръщане на гума с тежест от 520 кг, победител стана Иван Иванов. Второто място си поделиха Кристиян Златков и Петьо Христов, а трети се класира Борислав Лазаров.

В трибоя в категория до 80 кг шампион стана Георги Кънин, до 100 кг - Станислав Русков, а над 100 кг - отново Борислав Лазаров. Общо от всички участници в категориите по системата "Уилкс" първенец стана Станислав Русков, следван от Георги Кънин и Христомир Стоянов. В надпреварата за максимален брой повторения на клек с 80 кг победи Слави Павлов, в тази за избутване от лежанка с 80 кг - Иван Иванов, а при максималния брой повторения на сгъване за бицепс с 30 кг лост най-добре се представи Милен Русанов.

При кръста с 6-килограмови дъмбели във всяка ръка за издръжливост пък над всички бе Диян Георгиев. За победителите спонсорите бяха подготвили многобройни награди, а най-важното бе, че състезанието премина без контузии за участниците.
Източник: plevenzapleven.bg


Добавено в: Неделя, 01 Декември 2013 19:19

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.