Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Известни силови атлети идват в Плевен за участие в благотворителен турнир

PostHeaderIcon Известни силови атлети идват в Плевен за участие в благотворителен турнир

Новини - Други спортове
На 1 декември Плевен ще бъде домакин на благотворителен турнир по силови дисциплини и демонстрация на Стронгмен. Състезанието, което ще се проведе във фитнес зала „Кронос“ в Професионалната гимназия по механоелектротехника, ще бъде под егидата на областния управител и се провежда в подкрепа на петкратния шампион по джудо и многократен първенец по бойно самбо 27-годишния Георги Огнянов, който се нуждае от средства, за да продължи лечението си, след претърпяна тежка травма по време на международно състезание. Спортистът провежда лечение с трансплантация на стволови клетки в Русия, за което са необходими около 100 000 лв. В проявата организаторите очакват да се включат някои от най-изявените спортисти в областта на силовите дисциплини, сред които Иван Иванов - шампион на Българската федерация на силовите атлети „Айрън мен", вторият в класирането на Федерацията Слави Славов.

Сред младите силови атлети, които ще участват в турнира са Петьо Христов, Кристиян Златков, Радостин Радев и др. Спортното събитие се провежда с подкрепата на фитнес центъровете Кронос, Дейвис и Дан Колов, Ротаракт клуб, Младежкия форум в града и любезното съдействие на Областния управител на Плевенска област Илиян Йончев.

В програмата на благотворителния турнир са включени дисциплините: Силов трибой (безекипировъчен) в категориите до 80 кг, до 100 кг и над 100 кг; Максимален брой повторения на избутване от лежанка с 80 кг; Максимален брой повторения на клек с 80 кг; Максимален брой повторения на сгъване за бицепс с 30 кг лост; Кръст с 6-килограмови дъмбели във всяка ръка за издържливост.

Най-голямата атракция на спортното събитие ще бъде демонстрация на уредите на Стронгмен - кобилица, фермерска разходка, обръщане на гума и раменна щафета. Към момента около 1 400 души са подкрепили кампанията в най-голямата социална мрежа Фейсбук на страницата на турнира. В деня на неговото провеждане 1 декември организаторите се надяват на повече щедри сърца.

Събраните средства ще бъдат дарени на българския спортист за неговото лечение. Дарителският билет за участници и зрители е на стойност 5 лв. Началото е 10.30 часа. В същия ден дарение в подкрепа на Георги Огнянов ще може да направите и в специални урни на шатрите на Младежки форум в центъра на Плевен, организирани по повод - Световния ден за борба със СПИН.

За лечението на Георги Огнянов можете да помогнете на банкова сметка:
ОББ АД
BG 96 UBBS 80021027781430
BIC CODE: UBBS BGSF
Титуляр на сметката: MАРИЯ ОГНЯНОВА


Ето и повече информация за Георги Огнянов: От три години петкратният шампион на България по джудо и многократен първенец по бойно самбо Георги Огнянов е прикован към инвалидна количка. От тогава той повежда борба, но този път за здравето си, след като на 24 октомври 2010 г. в схватка за бронзовия медал по време на Универсиадата в Прага, счупва прешлени на гръбначния стълб. 24-годишният тогава студент от НСА при схватката пада на главата си. Спортистът се надява да събере пари, за да довърши започналото лечение в чужбина със стволови клетки.


Добавено в: Четвъртък, 28 Ноември 2013 12:15

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.