Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ 15-годишната плевенчанка Симонета Иванова стана трета на Държавното по шахмат за жени

PostHeaderIcon 15-годишната плевенчанка Симонета Иванова стана трета на Държавното по шахмат за жени

Новини - Шахмат
Плевенското момиче Симонета Иванова постигна грандиозен успех на провелото се в Банкя в края на април 62-ро Държавно индивидуално първенство по шахмат за жени. 15-годишната Симонета, която е ученичка в 9 клас в плевенската Математическа гимназия "Гео Милев" се класира на трета позиция в крайното класиране, като по този начин грабна бронзовото отличие в компанията на най-добрите български шахматистки. След реми в последния кръг срещу Мария Васова Мони събра 5.5 от 9 възможни точки, като пред нея се наредиха само гм Ива Виденова и мм Елица Раева, състезателки от националния отбор на България по шахмат.

Освен страхотния резултат заслужават внимание партиите срещу актуалната шампионка Ива Виденова и гм Маргарита Войска. В тях плевенчанката игра уверено и точно, постигайки победата по категоричен начин. Петнайсетгодишната надежда на българския шах можеше да се класира и по-високо с малко повече късмет, но това неминуемо ще се случи в следващите няколко години.

Шампионка с резултат от 6.5 точки стана гросмайстор Ива Виденова, а сребърния медал грабна международния майстор Елица Раева с 6 спечелени точки. Освен победите срещу Виденова и Войска, Симонета надделя и в партиите срещу още три шахматистки Ани Крумова, Нюргюл Салимова и Цвета Галунова. Иванова направи реми в срещата й с Мария Васова, а допусна поражения само в три партии - срещу втората в крайното подреждане Елица Раева, както и от седмата и осмата Дарена Сиркова и Стефи Бедникова. Така с 5 победи, 1 реми и три загуби плевенската шахматистка постигна резултат от 5.5 точки, което и донесе бронзовия медал.

Добавено в: Четвъртък, 02 Май 2013 15:45

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.