Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Плевенчаните Симонета Иванова и Валентин Митев влязоха в Топ 20 на Европейското по шахмат в Грузия

PostHeaderIcon Плевенчаните Симонета Иванова и Валентин Митев влязоха в Топ 20 на Европейското по шахмат в Грузия

Новини - Шахмат
Плевенчаните Симонета Иванова и Валентин Митев се представиха много добре на провелото се между 19 и 28 октомври в Батуми (Грузия) Европейско първенство по шахмат за подрастващи. Плевенските таланти успяха да влязат в Топ 20 в своите възрастови групи, като и двамата заеха двайстото място. Симонета, която в момента се състезава за ШК "Бургас 64", завърши с 5 точки при 18-годишните момичета, като успя да изпревари 36 шахматистки. Валентин Митев от СКШ "Плевен 21", който е на път да приключи една много силна година, спечели 6 точки, като влизането му в първата двадесетица е повече от впечатляващо, като се има предвид, че в неговата възрастова група на 10-годишните взеха участие 121 шахматисти.

Симонета Иванова игра сравнително равномерно през целия турнир, като постигна 4 победи, 2 ремита и допусна само 3 поражения. Нашето момиче спечели срещу Кетеван Хомерики от Грузия, Нормин Союнлу от Азербайджан, испанката Елизабет Руис и представителката на Молдова Олга Хинчу. Наравно пък приключиха партиите й срещу Едит Мачлик от Норвегия и грузинката Анна Шаматова. В последния кръг Симонета допусна важно поражение от чехкинята Мартина Фускова, като при една евентуална победа плевенчанката можеше да влезе и в първата десетка в крайното подреждане.

Малкият Вальо Митев също се представи доста успешно, като по време на състезанието спечели 5 от своите партии, в две завърши наравно, а само в две допусна загуби. Победите му бяха извоювани срещу Александер Росол от Австрия, Александре Ламблин (Монако), Алихан Яганов (Русия), Тимон Чернек (Полша) и латвиеца Аугустас Гучага. Равенствата Митев направи в срещите си с Матия Светич от Швеция и Сием ван Даел от Холандия.

В първенството се състезаваха 16 български участници, като най-добре се представиха Нургюл Салимова и Цветан Стоянов, които станаха четвърти в Европа, а Габриела Антова завърши на седма позиция. С най-много медали се окичиха руските шахматисти - 11 (4 златни, 3 сребърни и 4 бронзови). На второ място са децата от Азербайджан - 5 медала, а на трето - домакините от Грузия с 4 отличия.


Добавено в: Петък, 31 Октомври 2014 13:04

Събота,
 22 Юни 2024 г.


Template created by TechLine.de.