Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Две титли в колекцията на плевенската шахматистка Симонета Иванова

PostHeaderIcon Две титли в колекцията на плевенската шахматистка Симонета Иванова

Новини - Шахмат
Плевенската шахматистка Симонета Иванова се завърна от провелите се между 28 март и 6 април в град Пловдив Държавни индивидуални първенства от 8 до 18 г. с две спечелени титли. Ученичката от Математическа гимназия "Гео Милев" в нашия град, която в момента играе за ШК "Михаил Тал" (Червен бряг), извоюва златните отличия в две от трите дисциплини - класически шахмат и блиц. В класическия шахмат Симонета се състезава в групата на девойките до 16 г. , в която взеха участие 11 състезателки. Турнирът се проведе по швейцарска система, а контролата за игра бе 90 минути + 30 секунди за всеки ход. Плевенчанката започна с 3 победи като в третия кръг се изправи срещу основната си конкурентка в групата - Мария Васова. Симонета игра много силно с черни фигури и спечели без усложнения този двубой.

В четвъртия кръг състезателката от Плевен срещна друга от основните си конкурентки - Ива Пенчева, където игра без излишен риск и завърши наравно. Останалите 3 кръга Симонета беше безапелационна и завърши еднолично на първо място с 6.5 точки от 7 възможни. При ускорения шахмат, на който контролата за игра бе 15 минути + 5 секунди за ход тя взе участие в групата на юношите до 18 г., където от 20 участника завърши на 10-то място.

На най-бързия шахмат - блиц, където контролата за игра е само 5 минути на състезател Симонета също се представи чудесно и завърши еднолично на първо място с 6.5 точки от 7 възможни. Класирането на първо място в класическия шахмат на Симонета и дава квота да представи България на Световното първенство при девойките до 16 г. в Обединените арабски емирства през месец декември.

На 16 април, плевенчанката пътува за Банкя, където между 10 състезателки ще се определи шампионката на България при жените за 2013 г.


Добавено в: Четвъртък, 11 Април 2013 10:30

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.