Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Плевенчанката Симонета Иванова от днес ще играе за България на Европейското по шахмат

PostHeaderIcon Плевенчанката Симонета Иванова от днес ще играе за България на Европейското по шахмат

Новини - Шахмат
Плевенчанката Симонета Иванова днес ще направи своя дебют в националния ни отбор, който започва участието си на Европейското първенство по шахмат, съобщава infopleven.com. Надпреварата ще се проведе от 8 до 18 ноември в полската столица Варшава. В първия кръг днес българските шахматистки ще се изправят срещу тима на Словения. За участие в шампионата са се записали 31 отбора, като нашата страна е поставена под номер 11 по сила на участващите в тима ни шахматистки. В състава на България освен Симонета са включени още и гросмайстор Антоанета Стефанова, Ива Виденова, международният майстор Елица Раева и Маргарита Войска. Водач на групата и старши треньор на женския ни национален отбор по шахмат е гросмайстор Владимир Георгиев от Добрич, който е личен треньор на Антоанета Стефанова, а под неговото наставничество тя стана световна шампионка.

Очаква се ученичката от плевенската Математическа гимназия да играе на 3-та или 4-та дъска. Симонета Иванова извоюва мястото си при националките, след като тази година успя да покрие две норми за майстор на спорта по шахмат. През 2013-а Симонета е национален шампион по класически шах и по блиц за 16-годишни. Трета е на финала при жените, като единствена тя победи шампионката Ива Виденова. Има и трето място с женския отбор на ЦСКА и стана шампион с девическия състав (до 16 години) на СКШ „Михаил Тал” - Червен бряг.

През тази година 16-годишната Симонета Иванова се готви под ръководството на гросмайстор Александър Делчев. През декември ще участва в Световното индивидуално първенство по класически шах, което ще е в Ал Аин, Обединени арабски емирства. От 17 до 29 декември Симонета ще мери сили в своята възрастова група и от нея България ще очаква медал.

Източник: infopleven.com


Добавено в: Петък, 08 Ноември 2013 13:15

Четвъртък,
 18 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.