Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Два плевенски отбора окупираха първите места в "Западна лига" по бридж

PostHeaderIcon Два плевенски отбора окупираха първите места в "Западна лига" по бридж

Новини - Други спортове

Отборът на „Найтингейл“ (Плевен) в състав Слави Алексиев, Златозар Сариев, Румен Върбанов и Пламен Христов, спечели  вторият кръг на веригата „Западна лига“ по спортен бридж. Той се състоя на 15 май в град Белене. В него взеха  участие 10 отбора от Кюстендил, Плевен, Враца, Перник, Червен бряг, Ловеч и Белене. Те играха 7 кръга мачове по 8 дона, като първите пет бяха по "швейцарска", а последните два по "датска" системи. Преди месец в първият кръг на "Западна лига" в град Долни Дъбник, трите плевенски отбора се представиха катастрофално, като заеха последните места. Сега обаче, те показаха, че са си взели поука и доминираха изцяло над останалите.

И докато победата на "Найтингейл" е нещо нормално, то второто място на отбора на "Интер"(Плевен) е приятната изненада на турнира. Плевенският отбор, който игра в състав - Иван Василев, Любомир Генов, Огнян Генов и Вене Венев, постигна пет победи, като особенно ценна е тази в последният кръг срещу победителя от миналата година "Велбъжд" (Кюстендил), която го изпрати на второ място в крайното класиране. Третият плевенски отбор "Спартак" (състав: Росен Попов, Мирослав Пашев, Станислав Миленков, Цанко Василев, Светлин Антонов, Чавдар Андреев), отново започна добре, но допусна 2 загуби в последните кръгове и остана на шесто място.

За първи път в "Западна лига" участвува и отбора на "Персин"(Белене). Те поеха домакинството на вторият кръг от турнира, като осигуриха отлични условия за неговото провеждане.

Следващият кръг на „Западна лига“ ще се състои на 5 юни в град София.


Добавено в: Вторник, 17 Май 2016 19:28

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.