Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенският "Найтингейл" втори на турнира по спортен бридж "Габи"

PostHeaderIcon Плевенският "Найтингейл" втори на турнира по спортен бридж "Габи"

Новини - Други спортове
От 6 до 8 ноември в "Туристически дом" в град Плевен за 36-ти пореден път се състоя националния турнир по спортен бридж "Габи". Това е най-старият традиционен турнир у нас. Надпреварата се организира от  "Бридж-клуб Плевен", а усилията които в последните години полага председателят на клуба Слави Алексиев, го направиха и един от атрактивните и желани състезания в  България. Доказателство за това, че въпреки множеството турнири, които се провеждат в края на годината, над 120 бриджори от цялата страна, между които почти целият бриджов елит у нас, уважи и взе участие в надпреварата.

На 6 ноември се състоя двойковия турнир. В него взеха участие 47 двойки, които изиграха 26 дона по система "Мичел". Турнирът бе спечелен от двойката Радослав Радков - Станислав Недков от Варна, която постигна 67%, а на второ и трето място са софийските двойки Илко Бонев - Златко Неделчев с 63% и Иван Нанев - Росен Гунев с 62%. Призовата шестица бе допълнена от Свилен Стойчев - Сергей Кънчев от Русе, Красимир Симеонов - Климентин Николчев от София и Владимир Марашев - Иван Цончев от Варна.

При тази силна конкуренция от плевенските двойки най-близо до призьорите бяха Веселин Узунов - Пламен Балев, които с 57% завършиха на 9-то място, а сред първите 15 в класирането са и Росен Попов - Маргарит Кирячков и Вене Венев - Мирослав Мирков. Продължават и силните изяви на плевенчанина Клементин Николчев, който от няколко години живее и играе в София, класирал се на 5-то място при двойките.  

На 7 и 8 ноември се състоя отборния турнир. В него се включиха 20 тима. Те играха 11 кръга по "Датска система" мачове по 8 дона. Отлично се представи отборът на "Найтингейл", който се класира на второ място. Плевенчани играха в състав: Слави Алексиев, Златозар Сариев, Юри Николов, Румен Върбанов с резерви Румен Маринчев и Александър Иванов.

Плевенските бриджори играят традиционно силно на този турнир и са го печелили няколко пъти, но никога досега състезанието не е било толкова силно. Победител стана отборът на "Титан" (Варна), който игра в състав Георги Стаматов, Диян Данаилов, Калин Караиванов и Пламен Хистов. Първите двама от състава на победителите заедно с Иван Нанев, Росен Гунев и Виктор Аронов от отбора спечелил трето място "К-1" (София) са националният отбор на България, който миналият месец стана 5-ти в света, а съставът на "Радков" (София), който се класира  на 4-то място, е шампиона на България за 2015 г..

Добре игра и другият плевенски отбор - "Спартак" (състав: Росен Попов, Пламен Христов, Цанко Василев, Станислав Недков), класирал се на 9-то място.

Следващото състезание за плевенските бриджори е от 13 до 15 ноември във Враца, където ще се състои квалификация за "А-група" за първенството за 2016 година, а на 20 ноември в Плевен е последният кръг на "Западна лига".


Добавено в: Понеделник, 09 Ноември 2015 11:16

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.