Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенски състезател по боче се окичи със злато на Европейските летни игри

PostHeaderIcon Плевенски състезател по боче се окичи със злато на Европейските летни игри

Новини - Други спортове

Българският национален отбор по боче, в чиито редици се състезава 37-годишният плевенчанин Йордан Богданов, спечели златните медали от отборната надпревара на Европейските летни игри за хора с интелектуални затруднения в Антверпен (Белгия), съобщава ИнфоПлевен. В тима, който бе воден от треньора Яна Колева, взеха участие и 20-годишният Сашо Христов от Карнобат, Павлина Неделчева (30 г.) от Търговище и Юммю Халил - на 25 години от Хасково. Българският отбор спечели първото място след оспорвана надпревара с отборите на Румъния и Исландия.

След отборното класиране, предстоят състезанията по двойки и индивидуалните надпревари, в които очакваме добро представяне на плевенския спортист. Европейските летни игри на Спешъл Олимпикс се провеждат от 9 до 21 септември 2014 година в Антверпен (Белгия). В тях участват над 2 000 атлети с интелектуални затруднения от 58 държави от Европа, 1 000 треньори, повече от 4 000 доброволци и над 300 официални лица, хиляди семейства, приятели и журналисти от цял свят.

Спешъл Олимпикс България се представлява на Европейските игри от национална делегация от 16 атлети с интелектуални затруднения на възраст от 16 до 37 години от 13 български населени места - Банско, Бургас, Велинград, с. Баня (Община Карлово), Карнобат, Плевен, Пловдив, Русе, Сандански, Смолян, София, Търговище и Хасково.

Освен в турнирите по боче, те ще участват в състезанията по плуване, лека атлетика, тенис на маса и бадминтон, водени от треньори и ръководители на делегацията.


Добавено в: Вторник, 16 Септември 2014 16:53

Неделя,
 28 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.