Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Спортисти от шест града се събраха на национален турнир по боче в Плевен

PostHeaderIcon Спортисти от шест града се събраха на национален турнир по боче в Плевен

Новини - Други спортове
Днес в спортната зала на Ученическа спортна школа в Плевен се проведе Националния турнир по боче, пише Инфо Плевен. Лошото време не попречи надпреварата да се състои, въпреки че в последния момент трябваше да се търси вариант за провеждането му на закрито, а не в парк "Кайлъка". В състезанието взеха участие 50 спортисти от 25 отбора от Карнобат, Бургас, Хасково, Банско, Търговище. Плевен бе представен от отборите на БАЛИЗ, Дневен център за възрастни и Помощно училище "Петко Рачев Славейков". Турнирът беше открит от Христо Христозов, национален директор на Спешъл Олимпикс - България. Той поздрави всички участници в състезанието и пожела успешно представяне на отборите.

Христозов изказа благодарност на Община Плевен от името на Спешъл Олимпикс, че ще предостави терен за изграждането на първото в страната стационарно игрище за боче. Преди старта на турнира Христо Христозов представи националния отбор на Спешъл олимпикс България по боче, който ще участва на Европейските игри в Антверпен (Белгия) през септември тази година. В него са включени Сашо Христов от Карнобат, Павлина Неделчева от Търговище, Юммю Халил от Хасково и Йордан Богданов от Плевен.

Съставът на националния отбор е избран чрез жребии между номинираните състезатели от всеки град. Успех на всички в състезанието и всеки, който може да вземе награда, да вземе, пожела националният състезател от Плевен - Йордан Богданов. С поздрав към участниците в турнира се обърна и зам.-кметът на Община Плевен Стефан Петков, който подчерта, че този турнир е пример за даване на равни възможности за всички деца и е израз на отношението на обществото към децата със специфични потребности.

Официалният старт на игрите даде Даниела Димитрова от Сдружение "Обществен фонд - Читалища", което е основен организатор за Плевен. Преди да се впуснат в надпреварата, състезателите спазиха ритуала и произнесоха клетвата на Спешъл Олимпикс: "Нека победя! Ако не успея, нека бъда смел в опита".

Източник: infopleven.com


Добавено в: Петък, 20 Юни 2014 14:41

Вторник,
 7 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.