Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенски състезател по боче ще представя България на Европейските игри за хора с увреждания

PostHeaderIcon Плевенски състезател по боче ще представя България на Европейските игри за хора с увреждания

Новини - Други спортове

37-годишният Йордан Богданов е единственият състезател от Плевен, който ще вземе участие в Европейските игри за хора с увреждания, които ще се проведат от 9 до 21 септември в Антверпен (Белгия), съобщава ИнфоПлевен. България ще бъде представена от 16 спортисти с интелектуални затруднения на възраст от 16 до 37 години. Те са от 14 български града, като Плевен ще бъде представен от Йордан Богданов. Той ще се състезава в турнира по боче.

За да замине за Белгия, Йордан е избран чрез жребий сред шест млади спортисти, научи ИнфоПлевен от Габриела Аспарухова, координатор на Сдружение БАЛИЗ в Плевен. Йордан е член на БАЛИЗ, участва в застъпнически групи и не пропуска състезанията по боче, които се организират вече няколко години в Плевен. Затова и надеждите за добро представяне на плевенския спортист са големи.

А казаното от Йордан, преди да замине трогва дълбоко: "Ние, инвалидите сме като вас". От БАЛИЗ изказват благодарност на Община Плевен, откъдето са отпуснали 200 лева, за да бъде купен екип и други необходими принадлежности за Йордан.


Добавено в: Понеделник, 08 Септември 2014 11:33

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.