Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Над 50 деца ще участват в националния турнир по боче в Плевен

PostHeaderIcon Над 50 деца ще участват в националния турнир по боче в Плевен

Новини - Други спортове
Повече от 50 деца с интелектуални затруднения от пет града ще вземат участие в традиционния национален турнир по боче, който ще се проведе на 20 юни в парк "Кайлъка" край Плевен. Състезанието е 11-то поред и е организирано от Спешъл олимпикс България. Надпреварата ще стартира с факелна щафета на служители на РДВР - Плевен и атлети на Спешъл олимпикс България, които заедно ще донесат огъня на надеждата, достойнството и равните възможности. Щафетата е съвместна инициатива на служителите на полицията и Спешъл олимпикс България в знак на съпричастност с каузата на подкрепа и социално включване на хората с интелектуални затруднения.

Сред състезателите в турнира са включени ученици от СОУ "Кирил и Методий" - Карнобат, защитено жилище - Карнобат, Помощно училище "Петко Р. Славейков" - Плевен, Дневен център за възрастни и БАЛИЗ - Плевен, Ресурсен център - Бургас. В надпреварата ще участва и националният отбор на Спешъл олимпикс България, който ще представи страната ни на Европейските игри в Антверпен (Белгия) през септември тази година. В него са включени Сашо Христов от Карнобат, Павлина Неделчева от Търговище, Юммю Халил от Хасково и Йордан Богданов от Плевен.

Турнирът ще започне в 9.30 часа в парк "Кайлъка". Провежда със съдействието на Община Плевен, БФ Боче, СПОФ "Читалища", СК "СО Плевен", Фондация "ПроСпорт", ОДП на МВР - Плевен и БЧК - Плевен. Спешъл олимпикс започва националната програма в България през 1994 година, а днес предоставя възможност за развитие чрез спорт на повече от 5 000 българи с интелектуални затруднения.

По време на турнира в Плевен всеки, които желае, може да подкрепи изграждането на първото в страната стационарно игрище за боче. Нужната сума е 22 000 лева, а игрището ще даде възможност за успешното провеждане на националните турнири на Спешъл олимпикс, на които Плевен е домакин от 2005 година. Освен изграждането на боче игрище, проектът предвижда поставяне на пейки за зрители и съдийски места.

Източник: disabledsportsbg.com


Добавено в: Сряда, 18 Юни 2014 14:36

Вторник,
 7 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.