Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Предлагат летни занимания по спортно ориентиране за плевенските деца

PostHeaderIcon Предлагат летни занимания по спортно ориентиране за плевенските деца

Новини - Други спортове
Плевенският клуб по спортно ориентиране "Север" през тази година ще предложи на плевенските деца занимания в Центъра за работа с деца, информира Радио Плевен. Инструкторите ще подготвят различни маршрути и обучителни игри, които ще се провеждат, както и предишни години, в района на Градската градина. За по-големите са предвидени и състезателни маршрути в района на Художествена галерия "Илия Бешков" и "Скобелев парк". Заниманията ще се провеждат със започването на летния лагер в Центъра за работа с деца в Плевен от 16 юни, при благоприятно време всеки ден от понеделник до петък от 9.30 часа.

„Ние помагаме и на началните училища в града за организирането и провеждането на занимания по спортно ориентиране. В началото на юни ще бъдем при децата от НУ "Отец Паисий" и "Патриарх Евтимий", каза за Радио Плевен инж. Петър Иванов - председател на Управителния съвет на клуба по спортно ориентиране "Север" - Плевен.

Летният състезателен сезон за клуба е започнал още с провеждането на републиканското състезание за купа "Трети март", което събра в района на село Гривица над 300 състезатели от 27 клуба в страната. От календара на БФО състезателите на клуба се класираха на трето място за купа "Деветашко плато", на трето - за купа "Ловеч" и второ - за купа "Троян".

Инж. Петър Иванов подчерта, че през тази година в клуба са привлечени 10 деца от трети и четвърти клас - възпитаници на плевенските училища "Иван Вазов" и "Д-р Петър Берон", които след проведен тридневен лагер в хижа "Среброструй" успешно се включиха в състезателната дейност.

От клуба издадоха още една новост - до месец ще бъде открит новият кабинет по ориентиране, който бе направен с финансовата помощ на частна фирма, туристическо дружество "Кайлъшка долина" (Плевен), както и с доброволния труд на ръководството и състезателите на СКО "Север".

Източник: Радио Плевен


Добавено в: Петък, 06 Юни 2014 11:09

Вторник,
 7 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.