Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Три призови места за плевенските ориентировачи на купа "Трети март"

PostHeaderIcon Три призови места за плевенските ориентировачи на купа "Трети март"

Новини - Други спортове
Три призови места извоюваха плевенските ориентировачи на провелото се традиционно състезание за купа "Трети март", пише Инфо Плевен. 32-ма бяха състезателите от клуба на домакините - "Север" (Плевен). Те спечелиха три отличия. При 10-годишните Катерина Миткова се класира на първо място, а трета финишира Габриела Максимова. При 35-годишните на втора позиция завърши Цветелина Митева. Като успех от плевенския клуб отчитат и 5-ото място в елитната женска група на Грета Борисова и 7-ото на Нина Цекова. Отборен победител в надпреварата стана русенският Спортен клуб по ориентиране "Компаскрос", чиито състезатели спечелиха купа "Трети март".

Проявата беше организирана от Българската федерация по спортно ориентиране и плевенския СКО "Север". С надпреварата се дава началото на летните стартове по спортно ориентиране в страната. Тази година състезанието, в което се включиха над 370 състезатели от 28 клуба в страната, се проведе в местност край Гривица.

За втори път то се излъчваше онлайн чрез камери, поставени на финала и на контролна точка от маршрута. Сътезателите от група "Елит" - мъже и жени - 21 години преминаха по трасето с индивидуални GPS-и, което даваше възможност в реално време да се наблюдават техните маршрути на монитор на финала и да се види изборът на варианти за преминаване през контролните точки.

Източник: infopleven.com


Добавено в: Вторник, 04 Март 2014 12:54

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.