Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА В събота е старта на юбилейния лекоатлетически пробег "Митето" в Койнаре

PostHeaderIcon В събота е старта на юбилейния лекоатлетически пробег "Митето" в Койнаре

Новини - Атлетика
Тази събота, 15 септември в град Койнаре ще се проведе 20-ият юбилеен мемориален шосеен пробег „Митето”. Традиционното лекоатлетическо състезание се провежда всяка година и се организира от местния клуб "Спартак", като включва пробези за мъже, жени, юноши и девойки младша и старша възраст, момчета и момичета, както и ветерани от двата пола. Началото на състезанието ще бъде дадено в 18.00 часа и на старта на централната част на града ще се срещнат най-добрите ни бегачи.

Лекоатлетическият клуб "Спартак - Койнаре" е основан през 1993 г. Той е редовен член на Българската федерация по лека атлетика с над 30 картотекирани състезатели, като участва във всички състезания от държавния спортен календар на БФЛА във всички възрастови групи. Клубът организира лекоатлетически пробези в памет на уважавания учител и треньор Димитър Върбанов - Митето още от своето създаване. Всяка година състезанието преминава на все по-високо ниво и всяка година има международно участие. Клубът развива главно средни и дълги бягания, като има много държавни шампиони през годините.

През миналата година в пробега се включиха около 150 картотекирани състезатели от 23 клуба и още 100 деца и ветерани. Победител при мъжете в миналогодишния 19-ти пробег стана Иван Попов (СК Атлет - Мездра) с рекорд на трасето от 16:51.1 мин. При жените победата грабна националната състезателка по лека атлетика Даниела Йорданова, която се състезаваше за Балкан (Ботевград). Тя също спечели с рекорд на пробега от 19:26.5 мин.

Дължината на трасетата при отделните възрастови групи са различни. Мъжете и жените, както и мъжете ветерани, се състезават на дистанция от 5 508 метра, юношите старша и младша възраст - на 2 400 м, девойките старша и младша възраст - на 1 800 м, а ветеранките - на 2 754 метра. Момичетата и момчетата в зависимост от рождената им година пробягват дистанции от 600, 1 200 и 1 800 метра.

Добавено в: Вторник, 11 Септември 2012 11:50

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.