Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Валентин Танковски с второ място на турнира "Борис Мулешков" в Панагюрище (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Валентин Танковски с второ място на турнира "Борис Мулешков" в Панагюрище (+СНИМКИ)

Новини - Атлетика
Продължават отличните изяви на лекоатлетите на КЛА Спартак (Койнаре) на различни състезания в цялата страна. На 26 април в град Панагюрище се състоя 21-то издание на традиционният лекоатлетически мемориал "Борис Мулешков". Трима от атлетите на клуба в Койнаре се наредиха на призови позиции в различните възрастови групи. Състезанието е посветено на първият българин пробягал 800 метра под 2 минути и се организира със стартове само в тази дисциплина. Арена на надбягванията на 2 обиколки бе стадион "Орчо войвода" в града, а пистата е кортова, както се е състезавал самият Мулешков преди повече от половин век. Най-добре от лекоатлетите на Спартак се представи Валентин Танковски, който финишира на второ място при момчетата под 16 години. Той пробяга дистанцията за време 2:20.78 минути. Преди него завърши само Валентин Хаджиев от Лудогорец с 2:19.15 мин.

При юношите старша възраст Петър Георгиев от Спартак (Койнаре) се нареди на четвърта позиция, като премина 800-те метра за 2:17.88 мин. Победител тук стана Спасимир Делибашев (Тракия) с време 1:59.11 мин. Шести при юношите младша възраст завърши друг лекоатлет от койнарският клуб - Стоян Стоянов. Той финишира, като спря хронометрите на 2:18.59 минути. Първото място в тази възрастова група стана притежание на Християн Стоянов (АК Орловец 93 - Габрово), който пробяга двете обиколки за 2:05.79 мин.

Организатори на мемориала бяха двата лекоатлетически клуба в община Панагюрище - КЛА "Оборище" и КЛА "Борис Мулешков", местната общинска администрация и Българската федерация по лека атлетика. Специален гост на състезанието бе кметът на Община Панагюрище г-н Никола Белишки. Освен представители на двата домакинстващи клуба, в състезанието взеха участие и лекоатлети от цяла България. За най-добре представилите се организаторите бяха осигурили парични награди.

Снимки: Фейсбук

{gallery}Turnir_Boris-Muleshkov{/gallery}


Добавено в: Сряда, 29 Април 2015 15:22

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.