Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Лекоатлет от Койнаре с победа в състезание по крос-кънтри

PostHeaderIcon Лекоатлет от Койнаре с победа в състезание по крос-кънтри

Новини - Атлетика
Бързо прогресиращия млад лекоатлет от Койнаре Павел Танковски, който се състезава за местния клуб Спартак, спечели победата в първото издание по крос-кънтри "Средногорие", което се проведе на 15 март в подбалканското градче Пирдоп. Състезанието бе от календара на Българската федерация по лека атлетика и се проведе в местността "Света Петка". Организатори на надпреварата бяха СКЛА "Средногорски атлет" и община Пирдоп, като по трасето се пуснаха повече от 100 състезатели от 12 клуба от цялата страна. В надбягванията, които бяха между 1 000 и 3 000 метра, се откроиха имената на няколко шампиони от националните първенства в зала и на открито.

Павел Танковски грабна победата при момчетата до 16 години, които трябваше да изминат разстояние от 2 000 метра. Той финишира с време 7.03 минути. Припомняме, че наскоро Танковски спечели по най-убедителен начин титлите на 800 и 1 500 метра в зала за 2014 г.

Наградният фонд на състезанието по крос-кънтри включваше 2 000 лева и предметни награди осигурени от "Асикс", а фирма "Средногорие Мед Индустриален Клъстер" бе основен спонсор на събитието.


Добавено в: Понеделник, 17 Март 2014 18:04

Неделя,
 28 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.