Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевенският скачач Даниел Анков със сребро на турнира "Скокове" в Сливен

PostHeaderIcon Плевенският скачач Даниел Анков със сребро на турнира "Скокове" в Сливен

Новини - Атлетика
Плевенският лекоатлет Даниел Анков спечели сребърен медал на първия турнир "Скокове - Сливен 2014", който се проведе в събота. Състезателят на плевенския лекоатлетически клуб Спартак се пребори за отличието след скок от 7.33 метра в сектора за скок на дължина. Златото в тази дисциплина стана притежание на единствения чужденец, който участва в надпреварата Кинслей Емека от Катар. Емека стана първи с постижение от 7.76 метра, а трети завърши Митко Асенов от Хеброс (Харманли) с 6.59 м. Плевенският скачач постигна най-добрия си резултат в турнира в последния си опит, като преди това последователно се приземи на 6.86, 7.13 и 7.21 метра, като направи и два неуспешни опита. Шампионът на България в скока на дължина Даниел Добрев от АСКЛА (Сливен) направи три фаула и отпадна. Медалистите в този сектор от състезателната програма бяха наградени от президента на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

В тройния скок при мъжете трябваше да вземе участие още един представител на Спартак (Плевен) - Добромир Димитров, но той не стартира в състезанието. В останалите дисциплини при мъжете шампиони станаха Живко Петков от домакините, който победи в тройния скок с 16.00 метра, а на скок височина триумфира Милко Гемеджиев Хеброс (Харманли) със 190 см.

При жените нямаше плевенско участие, като със златните медали в трите дисциплини се окичиха Милена Миткова от ЛК Павел Павлов (Враца), която спечели скока на дължина с 6.13 метра, в тройния скок първото място бе за Татяна Пехливанова АСКЛА (Сливен) с 5.37 м, а Елена Петрова (СК Европул) триумфира в скока на височина със 166 см.

Над 40 състезатели от 10 клуба участваха в първото издание на турнира по скокове на закрито в Сливен. Надпреварата се проведе в зала "Дружба" и беше първото официално състезание от календара на БФЛА за 2014-а година. Следващите стартове за атлетите са Националните първенства на закрито за всички възрасти, които ще се проведат в Добрич от 12 до 15 февруари.


Добавено в: Неделя, 09 Февруари 2014 12:05

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.