Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевен има шампион в скока на дължина за юноши

PostHeaderIcon Плевен има шампион в скока на дължина за юноши

Новини - Атлетика
Плевенските лекоатлети спечелиха три медала във втория състезателен ден от Националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки, който се проведе на 13 и 14 май в град Сливен. Втори златен медал, след този на Рената Петкова, за нашия град донесе Даниел Анков в дисциплината скок дължина. Състезателят на СКЛА Спартак (Плевен) стигна до победата с постижение от 6.87 метра. Любопитното е, че възпитаникът на Георги Гетов направи само два успешни опита, като и двата бяха шампионски - 6.58 и 6.87 м. Втори в сектора е Александър Антонов (Хаммер-ХВ - Трявна), който остана с 6.49. Трети се класира Николай Стоянов (ЛАК Ямбол) с 6.48 м.

Отличие извоюва и лекоатлетката на Спартак (Плевен) Матилда Ангелова, която след шампионската си титла в скока на височина при младшата възраст, сега се окичи със среброто при по-големите. Матилда постигна 155 см, като отстъпи с цели 10 см на победителката Мирослава Кьосева от Бургас 98, която завърши със 165 см. Третата позиция спечели Йоана Томова (СК Европул) със 150 см.

Златната медалистка от мятането на диск - Рената Петкова, също се представи доста успешно и в другата си дисциплина, в която взе участие - тласкането на гюле. Лекоатлетката на АК "Георги Дъков" (Плевен) беше много близо до спечелване на втората си титла, но само 2 см не и достигнаха, за да триумфира като шампионка. Състезателката на Галя Николова приключи надпреварата с резултат от 13.40 метра, а златото отиде при Анна Чипрянова от Тот атлет (Габрово), която хвърли гюлето на 13.42 м. Деница Карамфилова от ЛК "Цветанка Христова" (Казанлък) пък стана трета с постижение от 11.38 м. Другите две плевенчанки в дисциплината заеха съответно - Виктория Миткова (шесто място с 10.61 м) и Полина Макаева (тринайсто - с 8.38 м).

В десетобоя за юноши бронзов медал спечели атлетът на Спринт (Червен бряг) Николай Петров, който завърши с 4 641 точки. Шампион в най-изморителната и дълга дисциплина стана Никола Ралчев от Панагюрище с 5 025 т., а със среброто се окичи Кристиян Георгиев от Атлет (Монтана) с 4 944 т.

Равносметката от националния шампионат за старша възраст за плевенската атлетика е 7 медала - 2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови, а за червенобрежката школа - 2 медала, от които 1 сребърен и 1 бронзов.


Добавено в: Четвъртък, 15 Май 2014 10:58

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.