Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Сунай Янушев и Матилда Ангелова останаха без медали на Балканиадата в Сливен

PostHeaderIcon Сунай Янушев и Матилда Ангелова останаха без медали на Балканиадата в Сливен

Новини - Атлетика
Двама лекоатлети от Плевенска област бяха включени в българския национален отбор, който взе участие в провелата се на 15 май на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен Балканиада за юноши и девойки младша възраст. Състезателят на Спринт (Червен бряг) Сунай Янушев и атлетката от СКЛА Спартак (Плевен) Матилда Ангелова, които станаха национални шампиони преди няколко дни, се представиха според възможностите си в сектора за скок на височина, но не успяха да влязат в призовата тройка и да спечелят медали. Янушев скача малко по-добре, като завърши на пета позиция с резултат от 193 см, като успя да изпревари шестия Никола Стояновик от Македония с цели 8 см.

Сунай, обаче остана далеч от медалите, като шампионската титла извоюва Георгиос Фрагоглу от Гърция, който успя да преодолее летва от 206 см. Среброто спечели Александру Дудуц от Румъния с 200 см, а с бронзовото отличие се окичи хърватинът Ноа Матацун също с 200 см.

Плевенчанката Матилда Ангелова преодоля 150 см, което и отреди седмото място, което се оказа и последно в сектора, тъй като в дисциплината при девойките взеха участие точно седем атлетки. Първият медалист, Мария Беян от Румъния скочи с 13 см повече от Матилда и грабна бронза. Титлата и сребърното отличие отидоха в Босна и Херцеговина, като шампионка стана Николия Станивукович, която преодоля 171 см, а втора завърши сънародничката й Ламия Пашалич със 167 см.

Българските атлети спечелиха общо седем отличия от Балканиадата за младша възраст в Сливен и се наредиха на второ място в класирането по медали. Състезателите ни се окичиха с 2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала. Преди нашия тим е само Румъния, а трети са кипърските атлети. България е на пето място в класацията по точки със 121. Румънците отново са лидери с огромна преднина от 286 точки срещу 137.5 на втория в подреждането Хърватска.


Добавено в: Петък, 16 Май 2014 11:33

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.