Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Втора национална титла за Павел Танковски, плевенчанка грабна златото на скок височина

PostHeaderIcon Втора национална титла за Павел Танковски, плевенчанка грабна златото на скок височина

Новини - Атлетика
Продължава прекрасното представяне на лекоатлета от Спартак (Койнаре) Павел Танковски. Вчера младият бегач дублира титлата си от дисциплината 1500 метра, като този път грабна златното отличие на 800 метра. Това се случи на Националния шампион по лека атлетика за момичета и момчета до 16 години, който се проведе в град Сливен на 3 и 4 юни. По този начин Павел е пълен хегемон в двете бегови дистанции, тъй като през зимата на първенството на закрито в Добрич той също стана шампион както на 800, така и на 1500 метра. Във вчерашното състезание Танковски извоюва първото място с почти 2 секунди преднина пред втория Хакан Хюсеинов от Лудогорец (Разград). Времето на лекоатлета от Койнаре бе 2:05.21 мин., а на разградчанина - 2:07.02. Бронзът спечели Енгин Исеин от СКЛА Шумен с време 2:07.91 мин.

Още едно златно отличие завоюваха атлетите от Плевенска област. В сектора за скок на височина при момичетата състезателката на СКЛА Спартак (Плевен) Доротея Димитрова взе шампионската титла с резултат от 150 см. Тя изпревари с пет сантиметра завършилите на второ и трето място Елеонора Драгиева от Берое (Стара Загора) и Преслава Пачеманова от Хеброс (Харманли). Също пет сантиметра пък не достигнаха на втората плевенчанка в дисциплината Ванеса Цанова, за да грабне бронзовия медал. Тя приключи надпреварата със 140 см и остана четвърта.

Бронзово отличие във втория ден на шампионата спечели и плевенчанинът Мирослав Тодоров при момчетата копиехвърлячи. Лекоатлетът на АК "Георги Дъков" запрати уреда на 40.24 метра, което му отреди третата позиция в крайното класиране. Шампион с 47.24 метра стана казанлъчанинът Валентин Цветков, а среброто отиде при Юсеин Асенов от Атлетик (Провадия) с 41.65 м.

В скока на дължина при момчетата представителят на СКЛА Спартак (Плевен) Георги Велчев приключи на пето място състезанието с постижение от 5.82 метра. Той остана на цели 31 см от медалите, като титлата стана притежание на Илия Сивков от Хеброс (Харманли), който скочи 6.43 метра.

След края на Националния шампионат в тази възрастова група равносметката за атлетите от Плевенска област е повече от положителна - 9 медала, от които 3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови.


Добавено в: Четвъртък, 05 Юни 2014 11:04

Четвъртък,
 2 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.