Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Рената Петкова със сребро и бронз при жените от първенството по лека атлетика в Сливен

PostHeaderIcon Рената Петкова със сребро и бронз при жените от първенството по лека атлетика в Сливен

Новини - Атлетика
Лекоатлетката на АК "Георги Дъков" Рената Петкова завоюва два медала - сребърен и бронзов, на провелия се на 3 и 4 юни в Сливен Национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени. На стадион "Хаджи Димитър" в града под сините камъни възпитаничката на Галя Николова грабна отличията в дисциплините мятане на диск и тласкане на гюле. Успехът на плевенчанката е много голям, като се има предвид, че надпреварите и в двата сектора се състояха през втория състезателен ден. Рената се окичи със сребърния медал при дискохвърлячките с постижение от 42.28 метра, като отстъпи само на представителката на домакините Радослава Мавродиева, която запрати уреда на 43.90 м. Трета остана Карина Николова от КЛАСА с 41.70 метра. Другата атлетка на АК "Георги Дъков" - Виктория Миткова записа само 30.50 м, което и отреди деветото място в сектора.

Сливналийката Радослава Мавродиева беше много убедителна в тласкането на гюле, където отвя конкуренцията с резултат от 17.42 метра, което и осигури златото. Тук бронза стана притежание на Рената Петкова с най-добър опит от 13.38 м, а среброто отиде при Мариета Куцарова от АСКЛА (Сливен) с 13.72 метра. В тази дисциплина другата плевенчанка Виктория Миткова отново не се представи много добре и приключи шампионата на последното осмо място, само с 10.30 м.

Освен двете отличия на Рената Петкова още един плевенски лекоатлет извоюва медал във втория ден на националното първенство. Това стори представителя на СКЛА Спартак (Плевен) Невен Колев, който се окичи с бронзовия медал в скока на височина за мъже, след като преодоля 190 см. Шампион в дисциплината стана Виктор Нинов (Свилоза Свищов). Нинов се завърна в сектора след едногодишно отсъствие заради лечение на травми и възможност да прекрати кариерата си. Той постигна 226 см, колкото е и нормативът за европейското първенство. Негов подгласник стана Ангел Карарадев (АСКЛА Сливен), който приключи състезанието с 211 см. Пети пък със 185 см завърши плевенчанина от Спартак Никола Георгиев. Извън класирането скача Сунай Янушев от Спринт (Червен бряг). Младият и перспективен лекоатлет се изяви много добре и преодоля 195 см, което би му отредило бронза.

Още две призови класирания при мъжете направиха плевенски състезатели. Четвърти в скока на дължина стана Даниел Анков от Спартак с най-добър резултат от 6.89 метра. Титлата в сектора грабна Михаил Венков от КЛАСА със 7.36 м, пловдивчанинът Румен Димитров е втори със 7.32, а бронза спечели Живко Петков от града домакин със 7.31 м.

При копиехвърлячите, на лекоатлета от АК "Георги Дъков" (Плевен) Димитър Николов не му достигнаха 16 см, за да вземе бронза, като остана четвърти с 52.34 метра. Шампион стана Радослав Иванов от Дунав (Русе) с 62.84 м, със среброто се окичи Марк Славов (КЛАСА) с 57.47, а на трета позиция завърши Вилимир Караиванов от Балчик с резултат от 52.50 метра.


Добавено в: Четвъртък, 05 Юни 2014 08:21

Четвъртък,
 2 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.