Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Валентин Митев е поредния победител във веригата от шахтурнири "Проходната пешка"

PostHeaderIcon Валентин Митев е поредния победител във веригата от шахтурнири "Проходната пешка"

Новини - Шахмат
В неделя, 16 септември, в шахматен клуб "Плевен 21", се състоя поредното 7-мо издание на турнира за деца до 8 години "Проходната пешка", съобщава клубният сайт pleven21.com. В него участие взеха 9 малки шахматиста, които изиграха по 8 партии, всеки срещу всеки. Преходната купа трябваше да защитава Кристиан Григоров, победител в пет от предишните турнири. Криси беше на крачка от пореден триумф, като в първите 7 кръга надделя над всичките си конкуренти. Също със 100-процентов резултат неизменно го следваше Валентин Митев, чието голямо желание за победа се реализира и в прекия двубой Вальо успя да матира своя конкурент.

Момчето за втори път спечели съревнованието и съхрани шансовете си за първо място в годишната класация. За победата си Валентин бе награден с плакет "Шахматист на месец септември". Второто място остана за Кристиан с актив от 7 точки, а третата награда спечели Захари Иванов с 6 спечелени партии. Много успешно бе представянето на 6-годишният Иван Червенков, натрупал 3 точки.

С грамота си тръгна и новият участник във веригата - Пламен Василев, също 6-годишен. Всички деца получиха пакети с лакомства, а наградите за първите трима изработиха отново дизайнерките от артстудио Миллиел, Плевен.

Също така от плевенския шахматен клуб информират, че на 6-ти и 7-ми октомври 2012 г. ще се проведе вторият турнир от веригата Купа "Евроинс". Състезанието ще се състои в офиса на клуба на бул. "Скобелев" 20.

През месец октомври предстои още една изява за шахматистите от "Плевен 21". На 20-ти и 21-ви в хотелски комплекс "Балкан" ще стартира верига от 5 ежемесечни турнира, с участието на деца от региона до 8, 10, 12 и 16 години. Състезанията са част от проекта "Надеждите на света", финансиран от фондация "Америка за България". СКШ "Плевен 21" , заедно с шахматните клубове във Варна, Пловдив, Благоевград и Шумен е включен в проекта през следващите 3 години.

Добавено в: Четвъртък, 20 Септември 2012 11:06

Петък,
 23 Февруари 2024 г.


Template created by TechLine.de.