Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Кристиан Григоров и Давид Цветанов спечелиха преходните купи по шахмат за 2012 г.

PostHeaderIcon Кристиан Григоров и Давид Цветанов спечелиха преходните купи по шахмат за 2012 г.

Новини - Шахмат
Кристиан Григоров и Давид Цветанов станаха поредните победители в традиционните издания на веригите по шахмат "Проходната пешка" и "Млади надежди". Състезанията се проведоха на 27-ми и 28-ми октомври в ШК "Плевен 21" на бул. "Скобелев" 20, информира клубния сайт pleven21.com. Тези надпревари определиха носителите на преходните купи, въпреки че предстоят по още два турнира до края на годината. Според регламента, тогава купата става притежание на този състезател, който я е печелил най-много пъти.

В турнира "Проходната пешка" при най-малките шахматисти убедителна победа извоюва Кристиан Григоров със 7 точки от 7 възможни, който печели преходната купа за шести път. С това второкласникът от НУ "Христо Ботев" си гарантира първото място в годишната класация. Преди седмица момчето бе на върха и на първия турнир от веригата "Млад гросмайстор", провел се в Плевен.

На втора позиция се нареди Михаил Кирков с актив от 5 точки. Третата грамота спечели Валентин Митев със същия резултат, но с по-лоши допълнителни показатели. В състезанието взеха участие тринадесет деца, като първо участие записа първокласникът от СОУ "Стоян Заимов" Веселин Стоянов. Всички участници получиха шоколади и предметни награди за старанието си.

В турнира "Млади надежди" се включиха осем състезатели от представителните отбори на клуба. И тук стана ясен носителят на преходната купа за 2012 година. Давид Цветанов за пети път спечели първенството и е вече недостижим в генералното класиране. Той натрупа 4 точки от 5 възможни и бе награден с плакет "Шахматист на месец октомври", грамота и предметни награди. Втори се класира Владимир Върбанов с 3.5 точки, а наградата за първо място до 10 години извоюва Никола Ненков с актив от 2.5 точки.

Добавено в: Вторник, 30 Октомври 2012 14:56

Петък,
 23 Февруари 2024 г.


Template created by TechLine.de.