Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Триатлонистите ни спечелиха три медала от Държавното първенство в Пловдив

PostHeaderIcon Триатлонистите ни спечелиха три медала от Държавното първенство в Пловдив

Новини - Други спортове
Три медала извоюваха състезателите на плевенския клуб "Борислав Доков" на Държавното първенство по триатлон, което се състоя в град Пловдив, информира радио Плевен. Общо 101 спортисти от всички клубове в страната взеха участие в надпреварата на основна дистанция, която се проведе на гребния канал в "града на тепетата". Плевенският клуб по триатлон беше представен от 8 състезатели, които взеха участие в четири възрастови групи и се окичиха с 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

При родените през 2004 година златно отличие спечели най-малкия състезател на плевенския клуб - 9-годишният Мартин Лазаров, който пребори конкуренция от 23 момчета и финишира първи на дистанция от 100 метра плуване, 5 км колоездене и 1 000 метра бягане, като записа време от 17.41 минути.

Със сребърен медал е Симеон Янев. Момчето се състезаваше при 14-годишните и преодоля дистанцията от 200 метра плуване, 10 км колоездене и 2 км бягане с общо време от 29.54 минути. При момичетата в тази възрастова група участва Нелина Георгиева, която преодоля същата дистанция за време 33.25 минути и се класира на трето място.

Две от възрастовите групи - юноши старша и мъже и жени ще се състезават на Държавното първенство по триатлон - основна дистанция, което ще се проведе заедно и с Балканското първенство по триатлон в Бургас на 21 септември, съобщават за радио Плевен от клуба.


Добавено в: Сряда, 17 Септември 2014 16:36

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.