Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенско момче спечели "Купа Пловдив" по триатлон при юношите

PostHeaderIcon Плевенско момче спечели "Купа Пловдив" по триатлон при юношите

Новини - Други спортове
13-годишният плевенски триатлонист Симеон Янев спечели първо място на турнира "Три-екстрийм" в Пловдив. Това съобщиха за Радио Плевен от клуба му "Борислав Доков". В надпреварата в "града на тепетата" взеха участие 102 състезатели от Гърция, Унгария, Бразилия, Русия и България. Състезанието се проведе за четвърта година на гребния канал в Пловдив. Плевенският клуб по триатлон участва в него с 9 състезатели. Симеон Янев преодоля първи дистанцията от 100 метра плуване, 5 км колоездене и 1 км бягане и спечели "Купа Пловдив" при юношите.

На същата дистанция участва и дебютанта Розтислав Иванов. Плевенчанката Нелина Георгиева успешно преодоля дистанция от 350 метра плуване, 15 км колоездене и 3 км бягане, като успя да пребори конкуренцията и извоюва бронзов медал при 13-годишните момичета. На същата дистанция Виктор Цветанов се класира на 9-то място. Борислав Георгиев (14 г.) и Християн Борисов (16 г.) също се представиха отлично като успешно завършиха дистанцията.

При 17-годишните Иван Цочев участва в нелеката дистанция от 750 метра плуване, 20 км колоездене и 5 км бягане като финишира на 4-то място. Димитър Прокопов преодоля същата дистанция и се класира на 7-мо място.

Треньорът Иво Илиев участва в олимпийската дистанция от 1.5 км плуване, 40 км колоездене и 10 км бягане и се класира на 5-то място. Първенец в тази група е Ален Драголов от СК "София", а второ и трето място заеха двама състезатели от Гърция.

Източник: Радио Плевен


Добавено в: Сряда, 03 Септември 2014 14:52

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.