Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Атлет от Койнаре с успех на турнир по спортно ходене в Бургас

PostHeaderIcon Атлет от Койнаре с успех на турнир по спортно ходене в Бургас

Новини - Атлетика
Лекоатлетът от СКЛА Спартак (Койнаре) Стоян Стоянов постигна поредния си успех в дисциплината спортно ходене. На провелия се на 14 септември (неделя) турнир в Бургас младокът се пребори с конкуренцията при момчетата до 16 години и спечели първото място. Той беше най-бърз в дистанцията от 2 километра и финишира преди всички с време 9.33 минути. Трети в същата възрастова група стана друг състезател на клуба по лека атлетика от Койнаре, Валентин Танковски, който финишира с резултат от 9.46 мин. Между двамата се вклини представителят на СКЛА Добруджа 99 (Добрич) Расим Петров, който преодоля разстоянието за 9.41 мин.

Припомняме, че победителят в Бургас, Стоян Стоянов е и настоящ национален шампион в спортното ходене при момчетата, като през месец март триумфира с титлата на Държавното първенство в Балчик. Стоян беше избран в края на миналата година и за атлет номер 3 на своя клуб в Койнаре.

35 атлети от 12 клуба от цялата страна взеха участие в състезанието в Бургас в четири възрастови групи - момичета и момчета под 16 години, юноши и девойки младша и старша възраст, и мъже и жени. Турнирът бе поредното организирано атлетическо събитие от СК Европул (Бургас) и календара на БФЛА и се състоя в Морската градина.

Победители при мъжете и жените в Бургас на дистанция от 10 км станаха шампионите на България по спортно ходене - Божидар Василев (Средногорски атлет - Пирдоп) и Радосвета Симеонова (Добруджа 99 - Добрич).


Добавено в: Вторник, 16 Септември 2014 10:37

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.