Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Лекоатлетът от Койнаре Валентин Танковски стана държавен шампион по спортно ходене за момчета

PostHeaderIcon Лекоатлетът от Койнаре Валентин Танковски стана държавен шампион по спортно ходене за момчета

Новини - Атлетика
Състезателят на КЛА Спартак (Койнаре) Валентин Танковски е новият държавен шампион по спортно ходене за момчета до 16 години. По-малкият брат Танковски грабна златото в дисциплината с дължина 3 км на провелия се на 4 април в Бургас Национален шампионат за всички възрасти. Вальо се окичи със златния медал, като беше повече от убедителен по трасето, което измина за 15.41 минути. Среброто и бронза станаха притежание на двама атлети от СКЛА Шумен - Едис Исхан и Кадир Кадир. Показателен за превъзходството на Танковски е и факта, че вторият Исхан завърши на почти 2 минути след лекоатлетът от Койнаре. На шесто място в тази възрастова група финишира друг възпитаник на клуба в Койнаре Стоян Стоянов, а 16-ти остана неговият съотборник Пламен Асенов.

Стоянов пък донесе второ отличие за клуба си, след като в състезанието за юноши младша възраст стана вицешампион. Той премина 10-километровата дистанция за 57.54 минути, като остана само зад победителя Златомир Радев от Панагюрище - 56.25 мин. Бронзовият медал отиде при Иван Атанасов от СК Атлет 2004 (Поморие) с 59.37 мин.

При девойките старша възраст на 10 км спортно ходене лекоатлетката от Койнаре Габриела Врачовска се нареди на призовото шесто място с време 1:08.40 часа. Златна медалистка тук стана Мария Димитрова от СК Европул с 1:01.20 ч, а втора и трета завършиха Виктория Дишлянова от Панагюрище и Иванина Петкова от Шумен, съответно с 1:02.07 и 1:02.25 ч.

Над 120 лекоатлети взеха участие в Националното първенство по спортно ходене в Бургас. Организатори бяха Българската федерация по лека атлетика, Община Бургас и спортен клуб "Европул".


Добавено в: Понеделник, 06 Април 2015 10:02

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.