Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевенчанка е новата национална шампионка в скока на височина за девойки

PostHeaderIcon Плевенчанка е новата национална шампионка в скока на височина за девойки

Новини - Атлетика
Плевенската лекоатлетка Матилда Ангелова е новата национална шампионка в дисциплината скок на височина при девойките младша възраст. Тя спечели титлата на провелия се на 10 и 11 май на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен Национален шампионат по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст. Състезателката на Спартак (Плевен) надскочи съперничките си със 160 см, които преодоля от първи опит. След 155 см тя беше на трета позиция след шампионката в скока на дължина Александра Троева (Локомотив Пловдив) и Йоана Томова (СК Европул), които преминаха от първия си опит височината. Ангелова сбърка веднъж, но пък беше единствената, която се справи със 160 см. Среброто остана за Троева след само два успешни опита в състезанието - на началните 150 см и на 155 см. Томова сбърка на 150 см и това й отреди третата позиция.

В същата дисциплина, но при юношите шампион стана отново представител на Плевенска област. Сунай Янушев от Спринт (Червен бряг) се пребори с конкуренцията и грабна златото с постижение от 191 см, които скочи от третия си опит. След това Янушев се пробва и на 195 см, но направи три неуспешни опита. Сребърното отличие спечели лекоатлетът на Спартак (Плевен) Габриел Владимиров, който преодоля в най-добрия си опит 185 см. Със 180 см бронза стана притежание на Илия Сивков от Хеброс (Харманли).

При девойките в сектора за мятане на диск плевенчанката Полина Макаева се окичи със сребърния медал. Атлетката от АК "Георги Дъков" хвърли уреда на разстояние от 35.65 метра, като изостана на почти три метра зад носителката на титлата Магдалена Съйкова (Балкански лъвове Септември - София), която спечели състезанието с 38.35. Трета тук остана Екатерина Димова (Черно море 2005 - Балчик) с най-добър опит от 31.43 метра. На пето място в сектора остана друга плевенска лекоатлетка - Петя Петкова, която завърши с резултат от 29.00 метра, а седма е нейната съотборничка от АК "Георги Дъков" - Геновева Иванова с 27.90 м. Извън класирането, поради по-високата си възраст, се състезава и най-добрата плевенска дискохвърлячка Рената Петкова, която запрати диска на 45.00 метра.

В сектора за хвърляне на копие за девойки плевенската атлетика имаше две представителки. Петя Паскова спечели бронза с постижение от 32.65 метра, а Геновева Иванова стана четвърта с резултат от 32.33 м. Шампионка в дисциплината с национален рекорд е Ясмин Бошнак от ЛК "Цветанка Христова" (Казанлък) с 38.56, която подобри предишното най-добро постижение от 38.00 от 2012 г. на съотборничката си Станислава Георгиева. Сребърният медал отиде в Петрич благодарение на Петя Бърдарова (Осите 60), която изпрати уреда на 34.57.

Още един бронзов медал спечелиха плевенските лекоатлети. В дисциплината троен скок за девойки състезателката на Спартак (Плевен) Ирена Кацарска грабна отличието със скок от 11.23 метра. Само на 18 см пред нея шампионската титла стана притежание на Симона Иванова от Ямбол, която приключи с най-добър опит от 11.41 м, а среброто извоюва представителката на домакините Златина Рандева с 11.37 метра.

Националният шампионат за юноши и девойки младша възраст събра в Сливен над 550 участници от 86 клуба от цялата страна.


Добавено в: Вторник, 13 Май 2014 11:35

Неделя,
 28 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.