Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Лекоатлетите от региона с 4 титли от Националния шампионат за юноши и девойки старша възраст

PostHeaderIcon Лекоатлетите от региона с 4 титли от Националния шампионат за юноши и девойки старша възраст

Новини - Атлетика
Четири титли спечелиха лекоатлетите от Плевенско на Националния шампионат за юноши и девойки старша възраст, който се проведе на 24 и 25 юни на стадиона на НСА в София. Плевенчаните Матилда Ангелова в скока на височина, Полина Макаева в сектора за мятане на диск и Геновева Иванова в хвърлянето на копие дублираха златните си отличия, които извоюваха в края на месец май и в първенството за младша възраст. Шампион във високия скок за юноши пък стана Сунай Янушев от Червен бряг. Най-трудно на първото място се изкачи Матилда Ангелова от СКЛА Спартак (Плевен), която спечели шампионския трофей с резултат от 160 см. Толкова имаха и Йоана Томова (СК Европул) и Преслава Пачеманова (Хеброс-Харманли).

Матилда и Томова преодоляха височината от втори опит, а Пачеманова - от трети. Така харманлийката заслужи бронза. В челото медалите бяха решени от фауловете на 155 см, където Ангелова премина без грешка, а на Йоана й бяха нужни три опита. Седма със 140 см остана друга плевенчанка - Ирена Кацанска.

Много убедително грабна титлата в мятането на диск за девойки Полина Макаева, която задмина с повече от 2 метра своите съпернички в сектора. Атлетката от АК "Георги Дъков" запрати уреда на 41.91 метра, а зад нея се наредиха Магдалена Съйкова от СК Балкански лъвове-Септември с 39.69 и Антония Щерева от Атлет (Карнобат) с 35.44 м. На пето и шесто място приключиха шампионата плевенчанките Геновева Иванова и Петя Петкова, съответно с 29.66 и 28.44 метра.

Геновева Иванова (АК "Георги Дъков") обаче беше най-добра в коронната си дисциплина - хвърляне на копие, където стана шампионка с най-добър резултат от 37.30 м. На почти 4 метра след нея остана сребърната медалистка Петя Бърдарова (Пауталия Кюстендил) с 33.69 м, а бронза отиде при Божидара Антонова (Супер спорт Варна) с 32.90 м.

Лекоатлетът от Спринт (Червен бряг) Сунай Янушев надскочи всички в скока на височина за юноши. Той преодоля летва от 205 см и се окичи със златото. Трети тук се класира Никола Георгиев от СКЛА Спартак (Плевен) с резултат от 195 см. Среброто стана притежание на Милко Гемеджиев от Хеброс (Харманли) с 203 см. Със 190 см четвърти се нареди друг плевенчанин - Габиел Владимиров, който се състезава за АК "Плевен 2014". Седми и осми пък останаха Михаил Иванов (СКЛА Спартак) и Пламен Николов (Спринт Червен бряг), които скочиха съответно 185 и 180 см.

В хвърлянето на копие за юноши Ради Сашев от Спринт (Червен бряг) се пребори за бронзовия медал с резултат от 47.38 метра. На четвърта, шеста и седма позиция в България пък приключиха шампионата в този сектор трима лекоатлети на АК "Георги Дъков" - Александър Стоенчев, Мирослав Тодоров и Илиян Петров. Титлата тук грабна Валентин Цветков от ЛК "Цветанка Христова" (Казанлък) с 60.63 метра.

Бронзово отличие спечели и атлетът на КЛА Спартак (Койнаре) Павел Танковски в бягането на 3 000 метра с препятствия. Той пробяга дистанцията за време 10:29.64 минути, като остана само зад шампиона Иво Балабанов от АК "Джордан" и носителя на сребърен медал Златомир Радев от "Б. Мулешков" (Панагюрище).


Добавено в: Петък, 26 Юни 2015 08:45

Вторник,
 7 Февруари 2023 г.


Template created by TechLine.de.