Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Спартак 1996 е победител в турнира „140 години Освобождение“

PostHeaderIcon Спартак 1996 е победител в турнира „140 години Освобождение“

Новини - Волейбол

Спартак 1996 (Плевен) е победител във волейболния турнир за девойки младша възраст „140 години Освобождение“. Именно клуба организира и финансира състезанието. Освен домакините в него участваха още три отбора - ВК Олимпиец (Плевен) с треньор Стефка Великова, Павликени и Импулс (Долна Оряховица). Регламентът предвиждаше двубои всеки срещу всеки. Арена на надпреварата бе зала „Спартак“. Откри я директорът на Спортно училище „Георги Бенковски“ - Пламен Георгиев. Турнирът бе прекъснат след първите две срещи, тъй като четирите отбора отидоха на посещение в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“. След това се изиграха останалите четири двубоя.

Селекцията на Виолета Антонова завоюва първото място след три победи - 2:0 над Павликени, 2:1 срещу Импулс и 2:0 в плевенското дерби с Олимпиец, мач с приключването на който бе закрит турнира. Втори се класира Павликени, който спечели срещу Олимпиец и Импулс с по 2:0. Селекцията на Стефка Великова завърши на трета позиция, записвайки успех с 2:1 над Импулс.
 
След последния двубой четирите отбора бяха наградени с купи. Зам.-кметът на Община Плевен Иван Кюлджийски и директорът на Спортното училище Пламен Георгиев закриха състезанието.

„Доволни сме от провеждането на турнира и от начина по който протече. Основната цел беше популяризиране на волейбола сред подрастващите и създаване на приятелства между състезателките, въпреки че защитават честта на различни клубове. Всяка победа радва. Най-доволна съм обаче, че моите момичета издържаха физически. Това и повдигнатото самочувствие от успеха са добра основа за старта на отбора ни в новия сезон“, коментира треньорът на Спартак 1996 - Виолета Антонова.


Добавено в: Сряда, 18 Октомври 2017 08:11

Понеделник,
 26 Февруари 2024 г.


Template created by TechLine.de.