Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Една победа не достигна на девойките на Спартак 1996 за да влязат във финалите

PostHeaderIcon Една победа не достигна на девойките на Спартак 1996 за да влязат във финалите

Новини - Волейбол
Волейболистките на Спартак 1996 (Плевен) останаха на една победа от класиране във финалната осмица на Държавното първенство за девойки старша възраст. Момичетата на Виолета Антонова се представиха добре на провелия се през изминалия уикенд в София квалификационен турнир, но след 2 победи и 1 загуба отпаднаха от по-нататъшно участие в шампионата. Именно поражението от домакините от Локомотив (София), още в първия им двубой от минитурнира, се оказа решаващо за крайното класиране в първа група на допълнителните квалификации. Младите плевенски волейболистки отстъпиха на "железничарките" с 0:3 гейма, като в отделните части резултата беше 20:25, 17:25 и 22:25 за софиянки. В другите си две срещи от групата Спартак 1996 надигра по категоричен начин своите съперници. Във втория си мач плевенчанки сразиха Ботев (Враца) с 3:0, а в последния си двубой нашите надделяха и над Бургас 07 със същия убедителен резултат.

Двете победи обаче не бяха достатъчни, тъй като Локомотив спечели и трите си срещи и като победител в първа група на квалификациите взе единствената квота и се класира за финалите. В другата група 2, срещите от която се играха в Пазарджик участие във финалната осмица извоюва отборът на Пирин Балканстрой (Разлог), който стана първи, а тимовете на Добруджа 07 (Добрич), Хебър (Пазарджик) и Бултекст 2013 (Варна) отпаднаха.

Така след приключването на квалификационните турнири осемте отбора, които ще се борят за приза шампион на България за девойки са ЦСКА, Левски Волей, Локомотив (София), Марица (Пловдив), Велбъжд (Кюстендил), Казанлък Волей, Пирин Балканстрой (Разлог) и ЙЕБ (Шумен).


Добавено в: Понеделник, 24 Март 2014 13:43

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.