Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Девойките на Спартак 1996 завършиха на трето място в Казанлък, ще играят на допълнителен бараж

PostHeaderIcon Девойките на Спартак 1996 завършиха на трето място в Казанлък, ще играят на допълнителен бараж

Новини - Волейбол
Девойките младша възраст на Спартак 1996 завършиха на трето място в зонална група "Б" от квалификациите за класиране на финалите на Държавното първенство по волейбол. В турнирът, който се проведе на 24 и 25 май в зала "Арсенал" в Казанлък, освен плевенчанки се включиха и тимовете на Казанлък Волей, софийският Звезди 94 и Ботев (Ихтиман). Момичетата на Мариана Костова записаха една победа и две загуби и се наредиха на третата позиция в крайното класиране в групата. Отборът на домакините постигна успех и в трите си срещи и спечели единствената директна квота за финалната осмица. Плевенският Спартак 1996 допусна поражение в първия си двубой с 0:3 от Звезди 94, като в отделните геймове софиянки бяха доста убедителни, като резултатът в тях беше - 18:25, 11:25 и 16:25.

Във втория кръг младите плевенски волейболистки се изправиха срещу силния тим на Казанлък Волей. Нашите се противопоставиха успешно само във втория гейм, който загубиха с 21:25. В първия и третия, обаче те бяха надиграни категорично с 9:25 и 14:25. Така последната среща в турнира се оказа най-решителна, като в нея спартаковки трябваше задължително да победят Ботев (Ихтиман), за да получат допълнителен шанс за бараж.

Мачът не започна добре за плевенчанки, които отстъпиха в първия гейм с 19:25. В следващите три, волейболистките ни се стегнаха и заиграха много по-добре, което логично доведе и до положителни за тях резултати. Вторият гейм приключи с убедителна преднина за Спартак 1996 - 25:12. Това свали напрежението от плещите на плевенските състезателки, които продължиха да налагат своята воля и след 25:21 и 25:18 те взеха мача с 3:1 гейма.

Приключилият на второ място отбор на Звезди 94 ще играе в допълнителен квалификационен турнир на "вторите", като първите два тима от този турнир също ще получи директна квота за финалите. Спартак 1996 пък, като трети в своята група, ще премери сили с "третите" от другите три зони в квалификационен турнир на "третите". Първите два отбора от този турнир и последните два от турнира на "вторите" ще играят в трети заключителен турнир, от който ще се излъчат последните два финалиста.

Вече са ясни и тимовете, срещу които ще играят в турнира на "третите" девойките на Спартак 1996. Това са Спартак (Варна) - от група "А", ЙЕБ (Шумен) от група "В" и Хебър (Пазарджик) - от група "Г". Допълнително от Българската федерация по волейбол ще бъдат определени датите и градът домакин на предстоящия квалификационен турнир.


Добавено в: Понеделник, 25 Май 2015 19:28

Вторник,
 16 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.