Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Историческо: Спартак 1996 (Плевен) най-после спечели гейм в първенството

PostHeaderIcon Историческо: Спартак 1996 (Плевен) най-после спечели гейм в първенството

Новини - Волейбол
Спартак 1996 може би влязоха в историята на женското волейболно първенство в България. Това се случи днес, след като момичетата на Виолета Антонова успяха да спечелят първия си гейм от началото на сезона. Този факт нямаше да е чак толкова интересен, ако плевенските волейболистки не бяха загубили преди това 35 последователни гейма в 12 поредни двубоя от Националната волейболна лига. Това може би е прецедент, но радващото в случая е, че все пак младите плевенски волейболистки показват някакво израстване и това не трябва да се омаловажава. При малко повече късмет днес нашите можеха да спечелят и първата си точка, но липсата на шанс и опит не им позволи това да се случи. В последния си мач от втория турнир от междинната фаза на шампионата плевенчанки отстъпиха на софийския Славия-СУ с 1:3 (16:25, 20:25, 25:16, 15:25).

В пловдивската зала "Олимпиада" младите момичета на треньорката Виолета Антонова играха много настървено и без напрежение срещу по-класния си съперник и се възползваха до голяма степен от отпускането в редиците на "белите" в третия гейм. След като записаха първия си успешен гейм в лигата плевенчанки водеха и в четвъртата част, но след това Славия взе инициативата и не остави повече шансове на съперника.

След края на срещата наставникът на Спартак 1996 Виолета Антонова даде своето мнение за волейболния сайт bgvolleyball.com. "Спечелихме първия си гейм, но ми се струва, че в първенството досега можеше да спечелим доста повече геймове. Първо трябва да отиграеш една ситуация, да се пребориш за нея и след това да мислиш за гейма. Радвам се, че в този гейм, който спечелихме, бе изпълнена напълно тактическата дисциплина. А когато тези млади момичета се научат да изпълняват тактическите задачи, тогава ще имат и успех. Как се работи с толкова млад отбор? Трудно, но когато те израстват пред очите ти, победите ще бъдат по-сладки", коментира Антонова.

След тази 12-та поредна загуба Спартак 1996 са твърдо на последното седмо място в класирането на НВЛ за жени без спечелена точка и геймово съотношение 1:36. Следващият мач на плевенския волейболен тим вече ще бъде от програмата на редовния сезон, като спартаковки ще трябва да гостуват на 25 януари (събота) от 17.00 часа на Левски Волей. Двубоят ще се състои в столичната зала "Сиконко".


Добавено в: Събота, 18 Януари 2014 17:28

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.