Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Шесто място за плевенчанина Валентин Митев на Европейското по ускорен шахмат

PostHeaderIcon Шесто място за плевенчанина Валентин Митев на Европейското по ускорен шахмат

Новини - Шахмат
Плевенският шахматист Валентин Митев се представи отлично на Европейския шампионат по ускорен шах и блиц за момчета до 14 години в Нови Сад. На 5 август 2015 г., в последния ден от шахматния маратон в Сърбия, 11-годишният състезател на СКШ "Плевен XXl" премери сили и на най-бързата контрола с шахматисти в по-горна възрастова група. За завършване на партията участниците разполагаха с по 3 минути и 2 секунди добавка на ход. Тази времева контрола на игра изисква изключителна бързина на мисълта, концентрация, хладнокръвие и издръжливост, а в по-голяма част от двубоите е необходим и спортен шанс. Плевенчанинът Валентин Митев стартира успешно турнира с 3.5 т. в първите 4 кръга и заемаше втора позиция във временното класиране.

Последва явна умора, която доведе до неприятна серия от три поредни загуби и накрая достоен финал от 1.5 т. в последните 2 срещи. С краен резултат от 5 точки Валентин зае 12-то място в общото класиране. Така на Европейския шампионат в Нови Сад, плевенският шахматист записа: 6-то място при момчетата до 12 г. на ускорен шах и нови 55 точки международен рейтинг на тази времева контрола; 7-мо място на ускорен шах с българския отбор до 14 години и още 20 точки ело; 12-то място до 14 години в шампионата на блиц и нови 60 точки към международния си рейтинг в тази дисциплина.

Ръководството на СКШ "Плевен XXl" поздравява Валентин за успешното представяне и сърдечно благодари на родителите му, които изцяло финансираха неговото участие на това Европейско първенство.

Шампионатът се проведе от 1 до 5 август 2015 г. в Нови Сад (Сърбия) и събра 215 шахматисти от 23 европейски страни.

Източник: СКШ "Плевен XXI"


Добавено в: Петък, 07 Август 2015 08:07

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.