Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Сребро и бронз за шахматистите на СКШ "Плевен XXI" от Държавното първенство в Пловдив

PostHeaderIcon Сребро и бронз за шахматистите на СКШ "Плевен XXI" от Държавното първенство в Пловдив

Новини - Шахмат
Два медала, сребърен и бронзов, спечелиха шахматистите на СКШ "Плевен XXI" на провелото се в Пловдив Държавно индивидуално първенство по класически шах, ускорен шах и блиц. Шампионатите се състояха в "Новотел Пловдив" от 3 до 11 април 2015 г. и събраха елита на българския шах от възрастови групи до 12, 14, 16 и 18 години - момичета и момчета. Организаторите от ШК "Локомотив" (Пловдив) предоставиха на шахматистите комфортните условия за игра на зала "Москва". Плевенският клуб се представи с четирима свои състезатели в 3 от възрастовите групи. Момчетата спечелиха 1 сребърен, 1 бронзов медал, едно четвърто и три шести места на различните времеви контроли. При момчетата до 12 години, където участваха над 80 състезатели, Валентин Митев се класира втори на ускорен шах, четвърти на блиц и шести на класически шах. При по-голям шанс в допълнителните показатели, медалът съвсем заслужено можеше да бъде златен, а четвъртото място - поне трето.

С актив от 6 точки от 7 възможни и победа над трикратния шампион Цветан Стоянов от ШК "Бургас 64", Вали остана втори в крайното класиране на ускорен шах и четвърти на блиц със същия точков актив. На класическата контрола плевенският състезател не беше толкова убедителен в играта си и се нареди на шесто място с 6.5 точки от 9 възможни. Неговият съотборник Захари Иванов вложи голямо старание в надпреварите, но загубите в последните кръгове го изпратиха след 10-то място в класирането и на трите времеви контроли. Зари събра 5.5 точки на класически шах, 5 точки на ускорен шах и 4.5 точки на блиц.

При момчетата до 14 години на Стилиян Нановски му беше трудно да се конкурира с вече изявени шахматисти, играли многократно на световни и европейски форуми. Натрупаните 4 точки на класически шах и по 3 точки на ускорен шах и блиц, му отредиха места в средата на таблицата. При най-големите момчета до 18 години, Дарио Дерешки трябваше да се задоволи с третото място на класически шах, което го лиши от спечелване на квота за Световно или Европейско първенство. Дарио завърши с равни точки с Димитър Даскалов от ШК ЦСКА и Румен Николов от ШК "Ивис+", но допълнителните показатели не му дадоха шанс да мине по-напред. Опитният ни състезател се опита да вземе реванш на по-кратките контроли, но и там не постигна целите си, заемайки едва шестите места.

С най-много медали си тръгнаха състезателите на ШК "Бургас 64", които оглавиха класирането между клубовете с 9 отличия. Шампионка за 8-ми път стана играещата за бургаския клуб 18-годишна плевенска шахматистка Симонета Иванова. Тя ще представи страната ни на Световното първенство в Гърция през месец октомври. На втора позиция се наредиха шахматистите на ШК "Асеновец" (Асеновград) с 8 медала, един от които спечелен от Давид Цветанов, до скоро състезател на СКШ "Плевен XXI".

Източник: pleven21.com


Добавено в: Вторник, 14 Април 2015 14:39

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.