Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Валентин Митев с бронз от първенството по шахмат на страните от Европейския съюз

PostHeaderIcon Валентин Митев с бронз от първенството по шахмат на страните от Европейския съюз

Новини - Шахмат
10-годишният състезател на СКШ "Плевен XXI" Валентин Митев стана трети на първенството по класически шахмат на страните от Европейския съюз, което се състоя от 26 август до 4 септември в чешкия град Маленовице, пише сайтът на плевенския клуб. При шахматистите до 10 години малкият талант успя да натрупа актив от 6.5 точки, като остана само на половин точка по-малко от победителя в шампионата Георг Александер Педосон от Естония. Решаващата партия между двамата се игра в предпоследния кръг. На Валентин му бе нужна само победа, за да оглави класирането, но той не успя и партията завърши реми след дълга игра.

Спечеленият от Валентин бронзов медал е пореден негов голям успех след първото място на малкия шахматист от международен фестивал в Русия в началото на месец август. Това е заслужена награда за положения труд и безспорен стимул за още по-упорита работа преди следващото изпитание за плевенския шахматист - Европейското първенство в Батуми (Грузия), което започва на 19 октомври.

Отлично се състезаваха и момичетата, които представиха страната ни в групите до 8, 10, 12 и 14 години. Петя Караиванова и Белослава Кръстева извоюваха също бронзовите медали при малките момичета до 8 и 10 години, а опитните Габриела Антова и Виктория Радева убедително спечелиха златните купи в турнирите до 12 и до 14 години.

В дванадесетото издание на първенството, което се проведе под патронажа на Европейския шахматен съюз, участваха общо 115 шахматисти на възраст от 8 до 16 години.

Източник: pleven21.com


Добавено в: Неделя, 07 Септември 2014 12:18

Събота,
 22 Юни 2024 г.


Template created by TechLine.de.