Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Валентин Митев започна с победа участието си на Европейското по шахмат за деца в Чехия

PostHeaderIcon Валентин Митев започна с победа участието си на Европейското по шахмат за деца в Чехия

Новини - Шахмат
Плевенският шахматен талант Валентин Митев започна убедително участието си на Европейското първенство за деца, юноши и девойки от 8 до 16 години, пише ИнфоПлевен, като се позовава на неговата треньорка мс Христинка Илиева. Митев се справи в първия кръг с представителя на домакините Ян Себеста. Шампионатът се провежда от 27 август до 4 септември в град Маленовице, Чехия, с участието на 115 шахматисти от страни, членки на Европейския съюз. В групата до 10 години, където се състезава Валентин, се конкурират 34 момичета и момчета, като те ще се класират поотделно след изиграването на 9 кръга по Швейцарска система.

Шахматистът на СКШ "Плевен 21" е втори в стартовия списък с международно ЕЛО 1798, Освен Валентин страната ни представят още 4 момичета. При най-малките до 8 години играе Петя Караиванова, а Белослава Кръстева, Габриела Антова и Виктория Радева се състезават в турнирите до 10, 12 и 14 години.

На първенството българските национали са водени от треньора Стефан Стойнов от София. През 2013 г. неговата възпитаничка 11-годишната Габриела Антова от ШК "Шах 21" - София стана европейска шампионка.

Днес във втория кръг Валентин Митев ще срещне латвиеца Данийлс Хоробрис, който също стартира с успех над Симона Коренова от Словакия и има една точка в своя актив.

Източник: ИнфоПлевен


Добавено в: Четвъртък, 28 Август 2014 10:29

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.