Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Плевенска шахматна надежда играе успешно в мъжки турнир в Сърбия

PostHeaderIcon Плевенска шахматна надежда играе успешно в мъжки турнир в Сърбия

Новини - Шахмат
Ден след като спечели Международния шахматен фестивал за ученици "Надеждите на света" в курортен комплекс "Константин и Елена", 10-годишният състезател на СКШ "Плевен 21" Валентин Митев, воден от своя баща, замина за участие в друг важен турнир - Международен шампионат за мъже в сръбския град Парацин, пише Инфо Плевен, като се позовава на информация от клуба. Младата шахматна надежда за първи път е на турнир извън страната. Момчето играе в турнир "Б", в който участват 150 шахматисти на различна възраст с международен коефициент под 2100. Валентин е под стартов номер 115 с коефициент 1640. Това не притеснява талантливото момче и след 6 изиграни кръга той е с актив от 4 точки и на 25-та позиция във временното класиране, като нивото му на постижение е 2040, т.е. с 400 ело-точки по-високо от личния му коефициент.

Плевенският състезател няма загубена партия до тук, има две победи и 4 от двубоите му завършиха с равен резултат. В партия от шестия кръг състезателят на треньорката мс Христинка Илиева постигна ценна победа срещу ветерана Момчил Ражич с ЕЛО 1923, за което получи бурни аплодисменти от сръбската публика.

В седмия кръг Валентин ще играе с черните фигури срещу Милан Лазич от Сърбия с ЕЛО 2022. Като истински професионалист, плевенският шахматист играе без умора състезателни партии вече двадесети ден подред. На 19-ти юни Валентин стартира в мъжки турнир край Варна, където стана първи сред 10-годишните. От 23 юни до 3 юли представи страната на Международен детски фестивал "Надеждите на света", където спечели купата в своята възрастова група и бе обявен за "Най-добър български състезател" на фестивала.

От клуба му желаят да намери още сили за победи в оставащите 3 кръга в Парацин.

Източник: Инфо Плевен


Добавено в: Сряда, 09 Юли 2014 11:00

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.