Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Уникално: Анатоли Атанасов спечели Купа "Евроинс" по шахмат за четвърта поредна година

PostHeaderIcon Уникално: Анатоли Атанасов спечели Купа "Евроинс" по шахмат за четвърта поредна година

Новини - Шахмат
През изминалия уикенд в офиса на СКШ "Плевен 21" се проведе финалният турнир от веригата по шахмат Купа "Евроинс", пише сайта на клуба. Победител в третия за годината кръг стана Симонета Иванова, а Купа "Евроинс 2013" стана притежание на Анатоли Атанасов. Уникалното в случая е, че плевенчанинът печели престижното отличие за четвърта поредна година. В последния за 2013 г. турнир се записаха общо 32 шахматисти от Плевен, Червен бряг и Варна, разделени според регламента в две групи: начинаещи и напреднали, с български рейтинг до 2200. Кръговете бяха 6 в група "А" и 7 в група "Б", системата Swiss Manager, при едночасова контрола за мислене. Според регламента бяха предвидени награди за заелите първите три места и в двете групи, за най-добре представила се жена, състезател до 14 години, състезател до 10 години и най-малък участник.

В групата на начинаещите в конкуренцията на 11 деца от школата на СКШ "Плевен 21", състезанието спечели първокласникът от НУ "Отец Паисий" Пламен Василев. Момчето натрупа 6 точки от 7 възможни и изпревари по допълнителни показатели Кристина Апулчева, която финишира втора със същия актив. За победата си Пламен бе награден с купа с формата на шахматен офицер, златен плакет и грамота. Освен това малкият шахматист извоюва и правото от следващата година да се състезава в групата на напредналите. Сребърния плакет получи Кристина Апулчева, ученичка от втори клас на същото училище. Третата награда спечели Цветелина Цветанова с натрупани 5 точки. С грамота бе награден най-малкия участник - 6-годишният Кристиян Кирков.

В група "А" убедителна победа постигна Симонета Иванова. 16-годишната ученичка от МГ "Гео Милев" се наложи с 5 точки от 6 възможни, побеждавайки в последния кръг основния си конкурент Анатоли Атанасов. Това бе тяхната последна проверка преди заминаването им с националния отбор на Световното първенство в Обединените арабски емирства. От 17 до 29 декември двамата плевенчани ще представят страната ни на най-престижния световен форум като държавни шампиони за 2013 година.

Второто място спечели Цако Иванов с 4.5 точки. За третата награда се пребори Мартин Дяков със същия актив. Наградата за най-добре представила се шахматистка получи Александра Иванова с 3 точки. От състезателите до 10 години първи се класира Валентин Митев с 4 точки. С този резултат момчето се нареди пети в общото класиране. Също с 4 точки финишира и Давид Цветанов, който спечели наградата до 14 години и зае шестото място в крайното класиране.

След изиграването на турнира стана ясно и подреждането за годишния приз. За четвърти пореден път Купа "Евроинс" спечели Анатоли Атанасов с 56 точки от 60 възможни. Анатоли зае съответно първо, второ и четвърто място на проведените три турнира през годината и така успя да натрупа най-много точки за генералното класиране. Втори се нареди Цако Иванов с 48 точки. Третото място спечели Давид Цветанов с 46 точки, който бе награден с купа за най-добър състезател до 14 години.

Купата за най-малките до 10 години получи Валентин Митев, който от трите си участия събра 28 точки за генералното класиране. Ръководството на плевенския шахматен клуб сърдечно благодари на ЗД "Евроинс" АД, агенция Плевен, с чието финансовото съдействие СКШ "Плевен 21" организира и проведе веригата турнири за любителите на древната игра в Плевен.

Източник: pleven21.com


Добавено в: Вторник, 10 Декември 2013 12:10

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.