Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Шахматисти от Раднево спечелиха турнир "А" във второто издание на Купа "Евроинс"

PostHeaderIcon Шахматисти от Раднево спечелиха турнир "А" във второто издание на Купа "Евроинс"

Новини - Шахмат
Даян Нинов и Цвета Галунова от Раднево спечелиха турнир "А" от второто издание на шахматната верига за Купа "Евроинс", което се проведе на 15 и 16 ноември на бул. "Скобелев" 20, информират от СКШ "Плевен XXI". В традиционната за града ни надпревара се включиха общо 36 участника. Сред тях имаше и гости от Мездра, Ловеч, Раднево и Велико Търново. Според регламента турнирът се игра в 7 кръга по Швейцарска система, при контрола за мислене 60 минути на състезател в група "А", и 30 минути за състезател в група "Б". Организаторите от СКШ "Плевен XXI" раздадоха 11 награди и грамоти в различните възрастови групи.

Победителите в двата турнира бяха убедителни, не допуснаха нито една загуба. В група "Б" Данислав Гърков, първокласник от НУ "Христо Ботев", победи във всичките си партии и с актив от 7 точки стана първи сред 13 свои конкуренти. С това малкият шахматист от школата на СКШ "Плевен XXI" придоби право да участва занапред в група "А", при по-големите.

Втора се класира Аделина Тодорова, третокласничка от СОУ "Стоян Заимов", натрупала 5 точки, а за третата награда също с 5 точки се пребори Дария Георгиева, ученичка в първи клас на НУ "Христо Ботев". Най-малката участничка беше 6-годишната Нора Рашева, която записа 3.5 точки от 7 възможни. Победителите бяха наградени с плакети, символизиращи злато, сребро и бронз, грамоти и шахматни списания.

В група "А" гостите от ШК "Марица Изток" (Раднево) Цвета Галунова (ЕЛО 2290) и Даян Нинов (ЕЛО 2281) не дадоха никакви шансове на конкурентите си по пътя към първите места. Заслужава да се отбележи сериозността и професионализма, с който 20-годишните изявени шахматисти се отнесоха към турнира, въпреки че превъзхождаха с над 200 ЕЛО точки своите съперници.

С актив от 6 точки първи се класира Даян Нинов, а неговата съотборничка Цвета Галунова зае второто място с 5. За третата награда се пребори състезателят на СКШ "Плевен XXI" Мартин Дяков със същия актив. Женската награда заслужи Гергана Димитрова, състезателка на ШК "Михаил Тал" (Червен бряг) с 4 точки.

Най-добър от 14-годишните беше Давид Цветанов от СКШ "Плевен XXI", с резултат 4.5 точки. Неговият съотборник Валентин Митев спечели първото място при 10-годишните със същия актив. Грамотата за първо място до 8 години получи Иван Червенков от същия клуб с 3.5 точки от 7 възможни.

Третият, заключителен турнир от веригата Купа "Евроинс" за тази година ще се проведе на 20 и 21 декември, отново в клуба на бул. "Скобелев" 20, когато ще се определи носителят на купата за 2014 година. Очаква се тя да бъде връчена по традиция от Емил Трифонов, директор на ЗД "Евроинс" АД, агенция Плевен.


Добавено в: Вторник, 18 Ноември 2014 12:35

Събота,
 13 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.