Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Малки и големи участваха в първия турнир по шахмат за "Купа Евроинс 2014"

PostHeaderIcon Малки и големи участваха в първия турнир по шахмат за "Купа Евроинс 2014"

Новини - Шахмат
Малки и големи шахматисти се включиха в първия за тази година турнир от веригата "Купа Евроинс". Битките на черно-белите квадрати се състоя на 17 и 18 май в клуба на бул. "Скобелев" 20, информират от организаторите СКШ "Плевен 21". Шахматната надпревара датира от 2009 г. и се провежда със съдействието на плевенския клон на ЗД "Евроинс" АД, която предоставя част от наградния фонд. Това е единствената по рода си верига, която дава възможност на всички любители в града да се състезават за обявените в регламента награди, независимо от възрастта. Единственото ограничение е, че право да участват имат шахматисти с българско ЕЛО под 2200. Турнирът се проведе в две групи - група "А" и група "Б", съответно за по-опитни състезатели и начинаещи деца до 10 години.

В група "А" се записаха 18 участника, които изиграха по 7 партии, с контрола за мислене 60 минути на състезател. Победител стана мс Емил Шукин с актив от 6 точки, следван от Цако Иванов с 5.5, а трети завърши Мариян Маринов с 5 т. Най-добро представяне при 14-годишните направи Никола Ненков, събрал 4.5 точки. От децата до 10 години първото място спечели Захари Иванов с 4 точки. Наградата за първо място до 8 години получи Кристиян Милев с 3 точки.

В група "Б" играха 12 деца от школата на СКШ "Плевен 21". Най-малкият участник сред тях беше 5-годишният Теодор Кръстев от ЦДГ "Чучулига". Малкият шахматист спечели цели 5 точки и получи плакет, символизиращ бронзов медал. Второто място зае Данислав Гърков от ЦДГ "3-ти март", за което бе награден със сребърен плакет и грамота. Победителка стана Любомира Ленкова от СОУ "Иван Вазов" с 6.5 точки от 7 възможни. Тя също получи плакет, символизиращ златен медал и придоби правото да се състезава занапред в група "А".

Предметните награди на турнира бяха изработени от дизайнерката Милица Илиева. Вторият турнир от веригата ще се проведе през месец октомври тази година.

Източник: pleven21.com


Добавено в: Четвъртък, 22 Май 2014 17:04

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.