Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Над 50 пилоти от 15 държави на старта в Гран при на България в Долна Митрополия

PostHeaderIcon Над 50 пилоти от 15 държави на старта в Гран при на България в Долна Митрополия

Новини - Моторни спортове
Над 50 мотоциклетисти от 15 нации ще вземат участие в Гран при на България по супермото, като надпреварата ще се проведе този уикенд на пистата „Долна Митрополия” край Плевен. Стартовите списъци включват 21 състезатели в световния и 36 - в европейския шампионат. За шеста поредна година пистата край Плевен ще приеме старт от календара на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) в дисциплината супермото. Най-модерното съоръжение ще е домакин на третия кръг от световния шампионат по супермото в клас S1 и на европейския шампионат в клас S2.

Ангел Караньотов с Хонда ще стартира в световния шампионат по супермото. Той е многократен носител на европейската купа по супермото и европейски шампион в клас S3, а в момента е втори в подреждането за европейския шампионат по супермото в клас Open.

Българските надежди за добро представяне в европейския шампионат са свързани с Александър Георгиев, Георги Гочев и Антонио Тодоров. От тримата само Тодоров е участвал в предишните стартове на този клас (S2), а Георгиев е лидер в класирането на шампионата на Европа в отворения клас.

Временен водач в спора за световната титла преди Гран при на България е французинът Тома Шарер със 132 т. от 6 манша. На 16 т. от него изостава италианецът Иван Лазарини, който е съотборник на Караньотов в Хонда, а трети е братът на Шарер - Адриан.

В европейския шампионат временен лидер е чехът Петър Ворличек със 142 т. За Караньотов това ще е дебют в шампионата този сезон. След неприятностите около заболяването му от мононуклеоза, той имаше и други главоболия напоследък. В началото на месеца Ангел и няколко негови приятели нахлуха с мотори в столичния The Mall, заради което състезателят може да бъде обвинен в хулиганство.

Добавено в: Четвъртък, 21 Юни 2012 21:59

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.