Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Писта "Долна Митрополия" посреща най-добрите европейски мотоциклетисти

PostHeaderIcon Писта "Долна Митрополия" посреща най-добрите европейски мотоциклетисти

Новини - Моторни спортове
Тази събота и неделя пистата край Долна Митрополия ще стане отново арена на заключителните борби в Източноевропейския шампионат при най-бързите пилоти, както и на определящите титлите стартове в европейския шампионат по СуперМото, пише Спортал. В клас SM Junior общо 20 пилоти в кубатурите 65сс и 85сс са взели участие в трите досега проведени състезания. Интересна е ситуацията с лидерската позиция, заемана от турския състезател Дениз Ончу (КТМ, 141 т.), който има същия брой точки като своя брат близнак Чан Ончу (КТМ, 141 т). Трети в класирането е Димитър Петров (КТМ, 118 т.), а четвърти се нарежда Кристиян Иванов (КТМ, 101 т.).

При големите им събратя от клас S3 (250сс), Хакан Халми (КТМ, 150 т.) ще опита да спечели европейската титла с 4 от 4 победи. В момента севлиевецът оглавява класирането както в европейския S3 шампионат, така и в класирането при мъжете на националния шампионат по мотокрос в клас МХ2, което ще даде допълнително самочувствие в този сериозен момент от шампионата. Втори в класирането в момента е Мучахит Зенгин от Турция (ТМ, 122 т.) който неизменно следва Хакан от началото на годината, но в юлското състезание бе изместен от Янислав Стойнов (КТМ, 118 т.), който ще има трудната задача да се пребори с Мучахит и евентуално да заеме сребърната позиция.

За източноевропейския шампионат в клас OPEN Александър Георгиев (КТМ, 150 т.) сериозно е окупирал първото място в класирането, следван от Янко Ташев (Хонда, 122 т.). Трети е румънецът Влад Няга (ТМ, 118 т.), който обаче се задоволи с третото място и пропуска това състезание.

Тренировките за време за финала в Долна Митрополия са както обикновено в съботния ден, а шампионските стартове започват в неделя (20 септември) от 10.30 часа на летищния комплекс край Плевен.


Добавено в: Петък, 18 Септември 2015 08:12

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.