Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Плевенският пилот Ивелин Чапанов с второ място в петия кръг на планинския шампионат по автомобилизъм

PostHeaderIcon Плевенският пилот Ивелин Чапанов с второ място в петия кръг на планинския шампионат по автомобилизъм

Новини - Моторни спортове
Плевенският рали-пилот Ивелин Чапанов постигна нов успех в провелия се през изминалия уикенд пети кръг на националния планински шампионат по автомобилизъм Раховец-Лясковец. В клас НС3 плевенчанинът отстъпи в крайното подреждане само на Милен Узунов от "Казанлък моторспорт" с Хонда Сивик, като изостана от своя конкурент само на една секунда. В общото класиране Чапанов с Рено Клио се нареди на седма позиция, а победата в кръга грабна Любен Каменов ("Каменов Рали Тим") с Мицубиши Лансър Ево 9. Това беше четвърта поредна победа за панагюреца, който е абсолютен лидер в класирането и почти си е осигурил титлата за 2014 г.

Любен Каменов спечели и шестте манша в Раховец-Лясковец - три на тренировките и три на състезанието, като непрекъснато подобряваше рекорда на трасето с дължина 3 350 метра и разлика във височините 210 метра. Втори, на 11.14 секунди завърши шуменският пилот Христо Манолов (БАМС) с Мицубиши Лансър Ево 9, като той спечели и първото място в клас НС2. Трети на подиума, след много добро каране стъпи Йордан Тодоров ("Джордан Рейсинг") със Ситроен Саксо, който остана на 26.75 секунди зад лидера и стана първи в клас НС4.

В състезанието участваха още двама пилоти на "Плевен рейсинг тим". Искрен Пондев с Пежо 106 финишира на трето място в клас НС5, а в крайното общо класиране се нареди на 24-та позиция, като го отделиха от водача 2:15.11 мин. Росен Костов също с Пежо 106 приключи петият кръг от планинската надпревара в клас НС4 на пето място, а в генералното класиране завърши на 20-та позиция, като изостана от шампиона на 1:19.59 мин.

В отборната класация "Плевен рейсинг тим" се нареди на четвърто място с 12 точки. Първи са състезателите на "Ефко Рейсинг Казанлък" с 25 точки, следвани от "Боила АМС" (Шумен) с 18 и пилотите на "Ара Моторспорт" (Габрово) с 15 точки.

Всеки един от участниците в планинското състезание Раховец-Лясковец демонстрира почит към паметта на габровския пилот Йордан Миларов, който загина трагично миналата седмица в четвъртия кръг на планинско първенство "Узана". Националната федерация раздаде специални възпоменателни стикери за покойния 25-годишен пилот, които бяха на колите им.

Следващият старт от календара на планинския рали-шампионат е на 30 и 31 август - "Шипка'2014".


Добавено в: Вторник, 05 Август 2014 11:02

Събота,
 22 Юни 2024 г.


Template created by TechLine.de.