Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Заради порой Ивелин Чапанов не успя да завърши планинското "Раховец'2015"

PostHeaderIcon Заради порой Ивелин Чапанов не успя да завърши планинското "Раховец'2015"

Новини - Моторни спортове
Плевенският автомобилен състезател Ивелин Чапанов с неговото Рено Клио падна жертва на проливните дъждове, които обхванаха България днес. Пилотът на "Плевен рейсинг тим" попадна в аквапланинг и не успя да завърши първия манш от четвъртия кръг на планинския шампионат - "Раховец-Лясковец'2015". Така плевенчанинът бе декласиран и не продължи участието си в ралито. Припомняме, че в първите три кръга на националното планинско първенство Чапанов завършваше неизменно като победител в своя клас НС3. Поради пороите и в резултат от съображения за сигурност състезанието край Велико Търново, вместо в предварително плануваните три етапа, протече в два, като решението беше взето от комисарите и рейс директора.

Лидерът във временното класиране на планинския шампионат Пламен Стайков от АСК "Евроком Рали" с Мицубиши Лансър спечели с общо време 4:57.58. На второ място в общото класиране се нареди Христо Манолов от АМСК "Боила Автомотор", също с Мицубиши Лансър, а трети остана Любомир Мечков от "Джордан рейсинг тим". Вторият и третият в подреждането преминаха двата манша съответно за 5:11.84 и 5:13.85 мин.

В ралито взе участие още един пилот на "Плевен рейсинг тим" - Искрен Пондев с Пежо 106. Той финишира на 22-ра позиция в крайното класиране с време 6:38.62 мин., като в неговия клас НС5 успя да влезе в тройката, като остана само зад Тодор Атанасов от АСК "Одесос рейсинг" с ВАЗ 2108 и Живко Живков от АСК "Марина мотор" с ВАЗ 2105.

Отборната подредба оглави казанлъшкият АСК "Ефко Рейсинг", следван от "Джордан рейсинг" и АСК "Рангелов мотор спорт".

В стартовете на рали "Раховец'2015" пилотите бяха без навигатори. Те трябваше да преминат през отсечка с дължина 3 350 метра, с денивелация 210 метра и 6.3% наклон. Следващият пети кръг ще се състои на 4 и 5 юли, когато по програма е предвидено "Планинско Панагюрище".


Добавено в: Неделя, 21 Юни 2015 18:45

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.